“Minunea lui Dumnezeu!” din Dobrogea | Comoara ascunsă a României [VIDEO]

0
577

Observator: Comoara ascunsă a României: Cum îşi bate statul joc de locurile istorice. “Avem o țară frumoasă, dar cum ajungem la ea?”

Avem o minune de țară, dar cum o descoperim? Fără indicatoare, fără puncte de informare turistice, cetățile și peșterile Dobrogei rămân necunoscute, pentru că puţini găsesc calea către ele. Enisala, Histria, drumul șerpuit printre cele mai vechi roci din Europa – sunt doar câteva dintre destinațiile care uimesc deopotrivă prin peisaje fabuloase şi pustietate.

“Din păcate, Dobrogea a contat pentru turismul românesc, de foarte multe decenii, numai prin litoralul pe care l-a promovat în permanenţă. Asta a făcut ca partea continentală a Dobrogei să rămână cumva în umbră şi aproape în uitare”, spune Valentin Coman, ghid turistic. Descoperim cea mai spectaculoasă cetate din Dobrogea, Enisala, în inima provinciei, la mai bine de 100 de kilometri de Constanţa şi la doar 40 de kilometri, de Tulcea. Impunătoarea fortăreață veghează, din vârful dealului calcaros poreclit Dealul Gras, Lacurile Razelm şi Babadag. […]

Continuarea, pe observator.ro



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply