Enel şi-a planificat plecarea din România pentru anul 2023 | „Se schimbă proprietarul, nu dispare compania”, transmite Consiliul Concurenței

0
475

Compania ENEL vrea să plece din România.

Grupul Enel şi-a planificat pentru anul viitor plecarea din România, potrivit unui raport prezentat presei cu ocazia conferinţei Capital Markets Day.

„Activităţile din Europa se vor concentra pe Italia şi Spania, în condiţiile în care vom ieşi din România”, a spus Alberto De Paoli, directorul financiar al companiei.

În America Latină, grupul intenţionează să se retragă din Peru şi Argentina, iar unele zone geografice, cum ar fi Australia şi Grecia, se aşteaptă să fie adăugate la modelul de administrare de tip Stewerdship, adică împreună cu un partener.

Enel a anunţat că vrea să vândă active în valoare de 21 de miliarde de euro (21,51 miliarde de dolari), pentru a-şi reduce datoria netă, urmând să se concentreze pe prezenţa sa în şase ţări, conform strategiei actualizate a celei mai mari companii italiene de utilităţi prezentate marţi.

Cea mai mare parte a planului de vânzare de active – care vizează printre altele active din România şi Peru – va fi realizată până la finalul lui 2023. (sursa: RadioConstanta.ro).

Citiți și: Enel își anunță oficial plecarea din România. „Se schimbă proprietarul, nu dispare compania”, transmite Consiliul Concurenței

Publicitate https://www.mangalianews.ro/piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply