Ziua Dobrogei, sărbătorită la Colegiul Economic Mangalia – Foto/VIDEO

0
1176
Colegiul Economic Mangalia a fost gazda unui eveniment cultural dedicat Zilei Dobrogei, organizat vineri, 11 noiembrie 2022, de către Centrul de Documentare și Informare.

Ziua Dobrogei este sărbătorită ȋn fiecare an pe data de 14 noiembrie, pentru a marca data la care, ȋn anul 1878, Dobrogea s-a unit cu Patria-mamă.

Activitatea a fost organizată de doamna profesor documentarist Negoiță Ibolya și de Echipa Pedagogică a C.D.I., cu participarea doamnei director adjunct Moraru Viorica, care a deschis activitatea. A fost invitată doamna Liana Naum, președintele Comitetului Național pentru Drepturile Copilului, care a subliniat cât de important este ca tânăra generaţie să păstreze vie istoria naţională. De asemenea, a vorbit despre importanţa spiritului civic şi al voluntariatului, prezentând proiectul „Voluntariatul în comunitatea ta’’, ediţia a VII-a.

Această întâlnire este prima din cadrul colaborării în acest proiect, din acest an şcolar. Un alt moment al activităţii a constat în prezentarea de carte a domnului profesor Emil Corneliu-Ninu, Mangalia între SCYLLA și CHARYBDA. În continuare, domnul profesor Sandu Mihai a vorbit despre însemnătatea istorică a acestei zile. Elevi de la mai multe clase au susţinut momente poetice şi muzicale care au adus culoare activităţii.

În această zi aniversară, literatura şi istoria s-au reunit cu artele plastice, cei prezenţi bucurându-se de o mini-expoziție de tablouri cu tematică dobrogeană, semnate de artistul plastic Monica Gosoiu.

Evenimentul a fost o ȋncântare şi le-a insuflat tuturor bucuria de a fi dobrogeni. Activitatea poate fi vizionată pe site-ul școlii și pe youtube:

Publicitate https://www.mangalianews.ro/


Mangalia News, 13.11.2022.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply