Mangalia: 17 străzi asfaltate cu bani europeni, în cadrul unui proiect transfrontalier | Conferință de presă, cu ocazia finalizării proiectului

0
283
starshiners.ro%20
Primăria Municipiului Mangalia organizează, joi, 29 septembrie 2022, începând cu orele 10:00, la sediul Clubului Nautic Callatis, o conferință de presă, cu ocazia finalizării proiectului „ÎMBUNĂTĂȚIREA CONECTIVITĂȚII NODURILOR TERȚIARE MANGALIA ȘI BALCIC LA INFRASTRUCTURA TEN-T”.

La eveniment vor participa primarul Mangaliei, Radu Cristian, viceprimarul Dragoș Angelescu, consilieri locali, membrii echipei de implementare, alți reprezentanți ai departamentelor Primăriei Mangalia. În cadrul programului european de reabilitare a infrastructurii rutiere și pietonale cu fonduri UE, au fost refăcute trotuarele, fundația străzilor și au fost asfaltate integral 17 artere rutiere din zona centrală a municipiului Mangalia, precum: str. Dr. Motaş, Frumoasei, I.C. Brătianu, Ion Creangă, Libertăţii, Mărăşeşti, M. Eminescu, Mihai Viteazu, Mircea cel Bătrân, Muncitorului, Negru-Vodă, Oituz, Portului, Ţepeş Vodă, Vânători, Vasile Alecsandri, Vasile Pârvan, ulterior fiind aplicate marcajele și indicatoarele rutiere.

Un alt capitol important al proiectului a vizat derularea unei campanii de conștientizare, în instituțiile de învățământ din Mangalia, cu privire la problemele legate de siguranța în trafic. Aceasta s-a desfășurat sub formă de seminarii interactive cu participarea  a peste 600 de elevi din școlile și liceele din municipiu, dar și prin intermediul unor broșuri rutiere educaționale, distribuite unităților de învățământ, în care au fost prezentate câteva reguli de bază de circulație și siguranță rutieră, participanților la trafic.

„Proiectul de reabilitare a tramei stradale pe aproape 20 de străzi a fost cel mai amplu obiectiv de investiții din ultimii 30 de ani, pe care l-am finalizat. Continuăm să atragem bani europeni și guvernamentali pentru a moderniza infrastructura rutieră, pietonală și turistică atât din Mangalia, cât și din stațiuni”, a declarat primarul Radu Cristian.

Obiectivul general al proiectului a fost acela de a facilita legăturile dintre agenții economici și comunitățile din Mangalia și Balcic prin îmbunătățirea sistemului de transport transfrontalier, utilizând o conexiune mai bună cu rețeaua TEN-T. Amplul program transfrontalier româno-bulgar a vizat modernizarea a 7.83 km de drum în Municipiul Mangalia și 8.62 km în Municipiul Balchik, 2 orașe conectate la o rețea rutieră modernizată și functională, achiziționarea unui echipament multifuncțional de intreținere drumuri, implementarea în parteneriat cu municipalitatea Balcic a altor mecanisme care să faciliteze conexiunea la rețeaua TEN-T.


Mangalia News, 28.09.2022.piese-auto-mangalia.roLeave a Reply