Activitate comună, dedicată „Zilei Limbilor Europei”: Biblioteca Municipală Mangalia, Biblioteca franceză „Arthur Rimbaud” și elevii clasei a VI-a de la Școala Generală nr. 2 „Sf Andrei”

0
640
Dacă activitățile de la Biblioteca Municipală Mangalia, au debutat, în această toamnă, cu “Zilele Patrimoniului European”, nu puteam să sărim peste “Ziua Limbilor Europei”.
Ziua Limbilor Europei este o manifestare care celebrează diversitatea lingvistică, plurilingvismul / multilingvismul, învățarea limbilor străine pe durata vieții.
Sub atenta coordonare a doamnei Dumitra Prăjescu, profesoară de Limba franceză, alături de elevii clasei a VI-a, de la Școala Generală Nr. 2 “Sfântul Andrei” din Mangalia, în stilul dumneaei, blajin, am petrecut timp prețios, la Biblioteca Municipală Mangalia, luni 26 septembrie. Mai bine de o oră ne-am simțit din nou “învățăcei”.
Ne-a însoțit în acest periplu și colega noastră de la Biblioteca Franceză “Arthur Rimbaud” din Mangalia, vorbitoare nativă de limba franceză.
Bibliotecile, reunite, au pregătit și o frumoasă expoziție de carte, în limba română și în limba franceză, care a fost prezentată elevilor.
Mulțumim!

Pe 26 septembrie, a avut loc prima activitate din anul școlar 2022-2023! Cu bucurie și într-o atmosferă caldă, prietenească, am sărbătorit “Ziua Limbilor Europei”, împreună cu elevii clasei a VI-a de la Școala Generală nr. 2 “Sf Andrei” Mangalia, sub indrumarea profesoarei de Limba franceză, doamna Dumitra Prăjescu. După o trecere în revistă a zilei de azi, explicând importanța bilingvismului și chiar a plurilingvismului, oferite de doamna profesoară, elevilor li s-au prezentat o serie de carti despre Franța și nu numai. Expozitia de carte a fost oferită, în comun de cele două biblioteci.
Discutia a fost liberă, sinceră, interactivă, în limba română și în limba franceză, profesor – elevi – bibliotecarele ambelor biblioteci, respectiv Maria Turcu, de la Biblioteca Municipală Mangalia și Marine Le Jeune, de la Biblioteca “Franceză Arthur Rimbaud” Mangalia.


Mangalia News, 28.09.2022.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply