Adi Hadean – Vinete în 3 feluri: Millefeuille de vinete, Salată cu vinete coapte și Vinete umplute

0
754
Am niște prieteni minunați. Și nu spun asta doar pentru că au rezistat eroic tuturor experimentelor culinare la care i-am supus de-a lungul timpului. Ci pentru că îmi sunt alături necondiționat. Chiar și atunci când eu, știindu-i carnivori convinși, îi surprind la cină cu ceva răcoritor și aproape complet vegetal. Cu vinete – legumele vedetă ale sezonului – gătite în 3 feluri: millefeuille, adică straturi fine de vinete si cremă de brânză, salată cu vinete coapte și vinete umplute.

Și iată ce am folosit pentru vinete gătite în 3 feluri.

Ingrediente pentru millefeuille de vinete:
o vânătă mare
150 g de brânză feta
150 g de iaurt grecesc
2 linguri de ulei de măsline
un cățel de usturoi, pisat bine
câteva frunze de menta (sau jumătate de linguriță de mentă uscată)
sare și piper.
Ingrediente pentru salată cu vinete coapte:
două vinete
un zucchini (opțional)
o ceapă roșie mică
4 – 5 roșii de diverse sortimente (doar pulpa)
2 linguri de ulei de măsline
sare și piper
câțiva fulgi de chilli
frunze de mentă
o mână de pătrunjel tocat.
Ingrediente pentru vinete umplute:
două vinete
o ceapă medie
miezul de la roșiile folosite la salată
150 g de brânză feta
sare și piper.
Acum, eu le-am pregătit pe toate 3 în același timp, pentru ca aveam niște prieteni flămânzi in jurul mesei. Luate separat, ele se prepară cam așa:

Prepararea millefeuille de vinete:

Continuarea, pe adihadean.ro


Mangalia News, 24.09.2022.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply