Seară de lectură de autor – Bettina Balàka, la Muzeul Național de Istorie și Arheologie Constanța, cu prilejul celui de-al 12-lea Congres al Germaniștilor din România

0
640
În perioada 2-6 septembrie 2022, la Universitatea Ovidius din Constanța, se desfășoară cel de-al 12-lea Congres al Germaniștilor din România, organizat de Societatea Germaniștilor din România, în colaborare cu Facultatea de Litere a universității gazdă. Peste 70 de participanți din țară și din străinătate vor prezenta și vor dezbate rezultatele celor mai recente cercetări ale lor, din domenii variate, precum: lingvistică teroretică și aplicată, literatură și științe culturale, didactica predării limbii germane și literatura germană în și din Europa Centrală și de Sud-Est.

Organizatorii acestui congres oferă participanților și un program cultural, care cuprinde, printre altele, o seară de lectură de autor, ce va avea loc în data de sâmbătă, 3 septembrie 2022, începând cu orele 18.00, în Sala pictată a Muzeului Național de Istorie și Arheologie Constanța. Cu această ocazie, participanții la Congresul Germaniștilor vor lua contact cu istoria și arheologia românească de la malul Mării Negre și, în plus, vor face cunoștință cu personalitatea și opera scriitoarei austriece Bettina Balàka.

Născută la Salzburg, Bettina Balàka trăiește în prezent la Viena, unde scrie și publică romane, povestiri, eseuri și poezie. Pentru scrierile sale, a primit nenumărate premii prestigioase, dintre care amintim Premiul pentru Lirică acordat de orașul Salzburg, Premiul Friedrich Schiedel pentru literatură sau Premiul pentru literatura de copii.


Mangalia News, 02.09.2022.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply