Valentin Tănase – La mulți ani, Marinei Române, de ziua ei! | Bricul “Mircea”, adevărată catedrală de pânze, este mândria Marinei Române!

0
979

Valentin Tănase: Nava Școală “Mircea” este singurul velier de mari dimensiuni al Marinei Militare Române. A fost construită și lansată la apă la 22 septembrie 1938, la Șantierele navale “Blohm und Voss” din Hamburg, fiind o navă “bark”, clasa A. Încă în activitate și astăzi, la venerabila vârstă de 84 de ani, “Mircea” este o adevărată catedrală de pânze, fiind mândria Marinei Române și vasul pe care își încep ucenicia viitorii marinari. Este succesorul vechiului velier al Marinei Române, bricul cu același nume, “Mircea”, care a navigat între anii 1882-1944. Pentru că a păstrat vechiul nume, i se asociază deseori si apelativul de bric, chiar dacă estre un vas de altă categorie. M-a fascinat întotdeauna eleganța acestei nave și am reluat-o cu plăcere ca imagine plastică.

La mulți ani, Marinei Române, de ziua ei!

MN: Admirabilele lucrări ale artistului plastic Valentin Tănase, publicate de cotidianul online Mangalia News pot fi vizualizate AICI.


Mangalia News, 15.08.2022.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply