Poliţia de Frontieră la Ziua Marinei Române, în porturile Constanţa şi Mangalia | La mulți ani, colegi marinari! Bun cart înainte!

0
281
starshiners.ro%20
Ca în fiecare an, la data de 15 august, Poliţia de Frontieră Română participă, cu navele şi ambarcaţiunile din dotare, alături de Forţele Navale Române la festivităţile prilejuite de Ziua Marinei Române, activităţi care se derulează la Marea Neagră, precum şi în oraşele-port de pe Dunăre.

Manifestările din acest an au debutat în ziua de 13.08.2022, cu două evenimente dedicate publicului, de tip “Ziua Porţilor Deschise”, derulate în porturile Constanţa şi Mangalia. Cu această ocazie, navele şi ambarcaţiunile Poliţiei de Frontieră – nava maritimă de supraveghere  „Ştefan cel Mare”, o navă maritimă de intervenţie tip Shaldag şi o  şalupă de patrulare și intervenție – au fost vizitate de cetăţeni.

În data de 15.08.2022, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au participat la activităţile şi exerciţiile demonstrative organizate pe mare cu trei mijloace de mobilitate navală din dotare. Marinarii din cadrul Poliţiei de Frontieră au luat parte la ceremoniile de ridicare a pavilionului şi marelui pavoaz şi au prezentat navele din dotare.

La rândul lor, structurile Poliţiei de Frontieră care au ca atribuţii supravegherea şi controlul frontierei pe apă, din localităţile Moldova Veche, Drobeta Turnu Severin, Brăila şi Galaţi au participat cu ambarcaţiuni fluviale de patrulare şi intervenţie la ceremoniile organizate de autorităţile locale în oraşele-port de la Dunăre.

Deşi sunt departe de casă, Ziua Marinei Române a fost sărbătorită şi de polițiștii de frontieră marinari de pe nava maritimă de supraveghere P157 a Poliţiei de Frontieră, care se află detaşată in Marea Mediterană, în cadrul operațiunii comune Frontex THEMIS 2022, oferind sprijin autorităților italiene în zona operațională Crotone.

Cu această ocazie, inspectorul general al Poliţiei de Frontieră Române, comisar şef de poliţie Victor Ştefan IVAŞCU, transmite urarea de La mulţi ani!, marinarilor militari din cadrul Forţelor Navale Române şi poliţiştilor de frontieră care îşi desfăşoară activitatea la bordul navelor Poliţiei de Frontieră:

“Doresc să adresez sincere şi profunde mulţumiri poliţiştilor de frontieră care îşi desfăşoară activitatea la bordul navelor Poliţiei de Frontieră, supraveghind frontierele albastre ale ţării, pentru profesionalismul şi înţelegerea arătate faţă de rigorile acestei profesii.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Am convingerea că devotamentul și curajul pe care le manifestaţi în îndeplinirea misiunii instituţionale nu ar fi posibile fără sprijinul familiilor dumneavoastră, cărora le transmit, de asemenea, întreaga mea recunoştinţă!

Îmi doresc ca această zi de sărbătoare să vă aducă seninătate și speranță! La mulți ani, colegi marinari! Bun cart înainte!”


Mangalia News, 15.08.2022.piese-auto-mangalia.roLeave a Reply