Cetățile antice au prins viață – Histria, fortificația Albești, Cetatea Capidava [galerie FOTO]

0
406
farmec.ro%20-%20Livr%u0103m%20frumuse%u021Be%21
Cetatea Histria, fortificația Albești, Cetatea Capidava – ziduri de piatră calde, în soarele verii, colorate de lichenii ce le acoperă din vechi vremuri, de când pașii corăbierilor mai răsunau pe lespezile de calcar.

Din când în când, grupuri de turiști încearcă să vadă şi să înţeleagă cât mai multe, uneori tăcuți, alteori dând glas gândurilor curioase. Timpul se scurge şi adăugă clipe și ani memoriei cetăților.

Astăzi liniștea e tulburată de râsete. Sunt elevi de la școlile din comunele Albești, 23 August, Histria și Topalu, însoţiţi de cadre didactice şi de concetăţeni, aduși între zidurile dintr-odată trezite din somnul mileniilor de proiectul Arc peste veacuri, derulat de ADEMED – Asociația pentru Dezvoltare și Mediu, cu sprijinul financiar al Administrației Fondului Cultural Național.

Ei vor da viață unor personaje din vechi timpuri ca actori într-o piesă de teatru-dans și le vor zugrăvi în benzi desenate.

Vor fi eroii unei povești în care oameni obișnuiți, prinți și prințese, soldați și negustori, meșteșugari și dansatori încearcă să priceapă lumea animalelor care-s peste tot, în jurul lor și cu care pot să se împrietenească.

Suntem în Dobrogea, pământ străvechi ce păstrează urme ale multor neamuri ce-au trecut pe aici, ținut cu un peisaj deosebit împărțit de oameni și animale, cu cetăți construite de navigatorii și neguțătorii greci acum mai bine de 2500 de ani și ocupate apoi de romani, cetăți ce-aveau viața lor, cu sărbători și obiceiuri acum uitate. […]

Citiți continuarea în ultima-ora.ro

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Mangalia News, 10.08.2022.piese-auto-mangalia.roLeave a Reply