Elevii din cea de a 34-a serie au depus Jurământul militar, la Şcoala de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră „Avram Iancu” Oradea [galerie FOTO]

0
1064
Vineri, 22 iulie 2022, la Şcoala de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră „AVRAM IANCU” Oradea, în prezenţa inspectorului general al Poliţiei de Frontieră Române, domnul comisar-șef de poliţie Victor-Ștefan IVAȘCU, a avut loc festivitatea de depunere a jurământului militar de către cea de a 34-a serie de elevi admiși în urma susţinerii examenului din sesiunea aprilie-mai 2022.

Prezent la eveniment, domnul subsecretar de stat Petru BLEDEA a transmis tinerilor elevi un mesaj în numele conducerii Ministerului Afacerilor Interne și a felicitat viitorii poliţişti de frontieră cu ocazia depunerii jurământului militar.

Sunt convins că ați ales cu maturitate și inteligență să vă pregătiți pentru a deveni polițiști de frontieră, o carieră care înseamnă vocație și care, pe lângă riscurile inerente activității, presupune și o serie de privațiuni și restricții în viața personală. Să fii polițist de frontieră nu este puțin, nu este banal și nu este ușor!

În acelaşi context, inspectorul general al Poliției de Frontieră Române a transmis tinerilor elevi un mesaj de sprijin și încurajare, exprimându-și totodată încrederea în această instituţie privind formarea viitorilor polițiști de frontieră bine pregătiţi din punct de vedere profesional:

„Cu atât mai mare este emoția acestui început de drum, în ziua depunerii Jurământului de credință față de PATRIE…, dar cu sprijinul și priceperea recunoscută a cadrelor didactice, care vă vor fi alături pe întreaga perioadă a școlarizării, alături de suportul necondiţionat al familiilor voastre, îmi doresc să aveți permanent dorința de autodepășire şi de a face, în orice moment, cinste statutului şi uniformei pentru care ați optat.

VĂ FELICIT pentru alegerea dumneavoastră şi am încredere că veţi reuşi să dobândiţi competenţele profesionale necesare executării viitoarelor misiuni încredințate”.

Cei 240 de elevi școlarizați la Oradea, care azi au depus jurământul militar, dintre care 35 de fete şi 205 băieţi, au fost declaraţi admişi în urma susţinerii examenului de admitere din perioada aprilie-mai 2022. Emoția promovării examenului de admitere, dar și vibrația depunerii jurământului militar dau acestei zile o importantă și o însemnătate aparte pentru tinerii elevi care azi au depus jurământul militar.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Durata studiilor și pentru această serie de elevi este de un an, curricula de învăţământ fiind actualizată permanent în funcţie de perioada de școlarizare, de cerinţele actuale ale beneficiarului, dar şi de experienţa acumulată de instituția noastră de-a lungul timpului.

Elevii şcolii parcurg un proces de învăţământ modern, centrat pe formarea competenţelor din standardul de pregătire profesională, iar pentru a-şi forma toate aceste competenţe au alături un corp de cadre didactice bine pregătite, competente şi dispun de o bază material-didactică care le acoperă toate nevoile. În aceeași bază material-didactică se înscriu și laboratoare de specialitate, zona de simulări tactice, laboratorul de limbi străine şi de informatică, care le stau la dispoziție în perioada de școlarizare. Laboratoare instituției sunt moderne cu acces permanent la internet, iar condiţiile de cazare și hrană sunt comparabile cu cele ale şcolilor de profil din Uniunea Europeană.

La festivitate au mai luat parte oficialităţi locale şi reprezentanţi ai instituţiilor publice din municipiul Oradea, comandanţi şi şefi ai structurilor M.A.I. şi M.Ap.N din garnizoană, veterani de război, şefi şi directori ai instituţiilor care cooperează cu școala din Oradea şi bineînţeles, părinţii, rudele şi prietenii tinerilor elevi.

Ceremonialul s-a încheiat cu defilarea efectivelor şcolii, într-o atmosferă plină de emoţie, sub privirile tuturor celor prezenţi.


Mangalia News, 23.07.2022.piese-auto-mangalia.ro

Litoral Press RomâniaLeave a Reply