Ceasuri și alte bunuri susceptibile a fi contrafăcute, în valoare de 7,8 milioane de euro, depistate în Portul Constanţa

0
480
Au mai fost depistate şi alte bunuri susceptibile a fi contrafăcute, estimate la aproape 668.000 de euro. În total, poliţiştii de frontieră şi inspectorii vamali au identificat, în cursul zilei de ieri, bunuri susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală al unor mărci cunoscute, în valoare de aproximativ 8,4 milioane de euro.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, împreună cu inspectori vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanța – Sud Agigea, au descoperit în Portul Constanţa, în două containere sosite din China, 5275 ceasuri diferite mărci, 12.040 accesorii auto și 12.210 articole de vestimentație, în valoare totală aproximativ 8,4 milioane de euro (circa 42.000.000 de lei), bunuri susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală al unor mărci cunoscute.

În data de 21.07.2022, o echipă comună formată din polițiști de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi inspectori vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanța – Sud Agigea a efectuat controlul fizic asupra a două containere încărcate cu bunuri sosite din China.

În urma verificărilor amănunţite s-a constatat că în interiorul containerelor se aflau 5.275 ceasuri diferite mărci, 12.040 accesorii auto și 12.210 articole de vestimentație, care sunt susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală al unor mărci cunoscute. În context, doar ceasurile susceptibile de a fi contrafăcute valorează peste 7,8 milioane de euro.

Bunurile, cu o valoare de aproximativ 8,4 milioane de euro dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost ridicate în vederea expertizării şi continuării cercetărilor.

Totodată, polițiștii de frontieră efectuează cercetări pentru punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate, la finalizare urmând a fi luate masurile legale.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Mangalia News, 23.07.2022.piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply