Ediția a II-a a Concursului național „Patrimoniul cultural, istoric și natural – Zestrea comunităților locale” este în plină desfășurare

0
467
Societatea de Științe Istorice din România (S.Ș.I.R.), în parteneriat cu Institutul Național al Patrimoniului, Facultatea de Istorie a Universității București, revistele „Magazin istoric” și „Historia” organizează, în perioada februarie-octombrie 2022, cea de-a doua ediție a proiectului „Patrimoniu cultural, istoric și natural – Zestrea comunităților locale”, un concurs național, anual, care se adresează elevilor din clasele VI-XII și profesorilor.

La prima ediție a concursului, filiala Constanța a S.Ș.I.R. a participat cu 9 proiecte – cele mai multe dintr-un județ – și a obținut 6 premii și mențiuni. Tema proiectului de anul acesta este „Patrimoniu material mobil”. Scopul este acela de a-i determina pe copii să cunoască și să conștientizeze necesitatea salvării/conservării istoriei noastre și implicarea lor și prin oferirea de soluții, pe măsura posibilităților vârstei, în acest demers.

Partenerilor locali de anul trecut – Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța, Primăria Constanța, Direcția Județeană de Cultură Constanța și „Discover Dobrogea” – li se adaugă „Tomis News” și „FocusPress”.

Elevii constănțeni – coordonați de profesorii lor – de la Colegiul Pedagogic „Constantin Brătescu”, Școala gimnazială nr. 16 „Marin Ionescu Dobrogeanu” și profesori de la Colegiul Național „Mihai Eminescu” au realizat prezentări ale unor piese din patrimoniu constănțean și național, pe care le-au prezentat, în Aula „Adrian Rădulescu” a Muzeului de Istorie Națională și Arheologie Constanța, pe data de 5 iunie 2022, în prezența domnului Dorin Popescu, consilier al Primarului orașului și al doamnei Irina Nicolae, consilier principal al Direcției Județene de Cultură Constanța și a membrilor S.Ș.I.R. filiala Constanța, beneficiind și de sfaturile acestora. Urmează finalizarea lucrărilor, prezentarea lor în mass-media și… așteptăm premii.

Dr. Lavinia Dumitrașcu,
Președinte al filialei Constanța a S.Ș.I.R.


Mangalia News, 19.06.2022.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply