PTF Negru Vodă – Bunuri susceptibile a fi contrafăcute, în valoare de peste un milion de lei, confiscate de poliţiştii de frontieră

0
274
carturesti.ro%20
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, împreună cu lucrătorii vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanța Sud, au descoperit, într-un automarfar sosit din Turcia, aproximativ 8.500 de articole vestimentare și încălțăminte în valoare de peste 1.200.000 lei, inscripţionate cu numele unor mărci cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute.

În data de 01.06.2022, în Punctul de Trecere a Frontierei Negru Vodă, poliţiştii de frontieră au efectuat, pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra unui autocamion înmatriculat în România, care transporta textile din Turcia, pentru o firmă din România. La volanul automarfarului se afla un cetățean turc.

Deoarece existau suspiciuni că marfa transportată este contrafăcută, automarfarul a fost condus la rampa de control din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Agigea, pentru efectuarea unui control amănunțit, împreună cu lucrătorii vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanța Sud.

Astfel, echipa comună a descoperit 8.505 articole vestimentare și încălțăminte care purtau însemnele unor mărci cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute.

Produsele, în valoare de aproximativ 1.275.750 lei, dacă ar fi fost comercializate ca bunuri de marcă, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar în cauză poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistratăla finalizare urmând a se lua măsurile legale ce se impun.


Mangalia News, 06.06.2022.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/


piese-auto-mangalia.roLeave a Reply