1 Mai sărbătorit cu până la 82 de E-uri! Află ce mănânci, cu Aplicația Gratuită InfoCons!

0
571
Se apropie ziua de 1 Mai, iar românii o petrec în mod tradițional cu mici, sosuri, bere cu fructe, sucuri și desert. Însă, o simplă masă de 1 mai compusă din mici, pâine, ketchup, muștar, maioneză, bere cu fructe, suc tip ceai sau băutură energizantă, bomboane cu ciocolată și gumă de mestecat, poate conține până la 82 de E-uri,  17,23 grame de sare per 100 grame produs și  161,17 grame de zahăr per 100 grame de produs.

Până la 82 de E-uri în produsele pentru masa de 1 Mai!

Pentru o simplă masă cu mici, ketchup, muștar, maioneză, bere cu fructe, suc tip ceai, băutură energizantă consumatorii mănâncă până la 82 de E-uri. Un singur aditivi alimentar se poate repeta de până la 4 ori, iar cei mai frecvent întâlniți aditivi alimentari (E-uri) sunt E330, E160, E300, E950, E202.

Mai mult, prin adăugarea produselor care alcătuiesc masa de 1 mai în lista de produse salvate, consumatorii au posibilitatea printr-o simplă bifare a produselor, să afle cantitatea TOTALĂ de sare, cantitatea TOTALĂ de zahăr, numărul TOTAL de aditivi alimentari (E-uri), dar și de câte ori se repetă aceștia în produsele selectate.

Până la 17,23 grame de sare la o simplă masă de 1 Mai!

De 1 mai, consumatorii se îndreaptă către o rețetă rapidă formată din mici, câteva sosuri de tip muștar, ketchup, maioneză, pâine și câteva băuturi reci precum bere cu fructe, suc tip ceai și băutură energizantă. Pentru această masă, consumatorii mănâncă până la 17,23 grame de sare per 100 grame de produs.

Mai cu seamă, micii conțin 2,6 grame de sare, pâinea are până la 2,3 grame de sare per 100 grame,  ketchupul conține până la 3,1 grame de sare per 100 grame de produs, muștarul are până la 6,5 grame de sare per 100 grame de produs, maioneza conține până la 2,67 grame de sare per 100 grame de produs, iar sucul tip ceai conține până la 0,06 grame de sare per 100 grame produs.

Un total de 17,23 grame de sare per 100 grame de produs, la o simplă masă de 1 mai, în contextul în care Organizația Mondială a Sănătății recomandă o cantitate zilnică de 5 grame de sare pe zi.

Până la 161,17 grame de zaharuri, la masa de 1 Mai! 

Masa compusă din mici, sosuri tip muștar, ketchup, maioneză, bere cu fructe, suc tip ceai și băutură energizantă poate ajunge până la 161,17 grame de zaharuri, în condițiile în care Organizația Mondială a Sănătății recomandă o cantitate zilnică de 25 grame de zahăr. […]

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

„Micul românesc a ajuns ca dosar pe masa Uniunii Europene pentru derogare din punctul de vedere al rețetei, pentru a putea continua o lungă tradiție pe masa românului. Oare rețeta istoricului mic era cu atâția aditivi, cu atâtea E-uri și cu atâta cantitate de sare? Dacă tot ne hotărâm să nu întrerupem istoria și tradiția micului măcar să citim eticheta și să alegem ceea ce real dorim, adică un mic real și cât mai aproape de ceea ce vrem noi! Ia atitudine adoptând o9atitudine! Descarcă aplicația gratuită InfoCons!” (Sorin Mierlea, președinte InfoCons).

Citiți articolul integral AICI.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply