CPAC – Catalogul Produselor Alimentare Certificate, o aplicație utilă, pe care ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu a promis că o va actualiza

0
195
farmec.ro%20-%20Livr%u0103m%20frumuse%u021Be%21

Aplicatia mobilă CPAC – Catalogul Produselor Alimentare Certificate permite identificarea si localizarea in timp real a produselor alimentare românești certificate. Astfel, utilizatorii vor putea verifica autenticitatea produselor si vor putea consulta detaliile referitoare la producator si la retetele utilizate, cu ajutorul functiei de scanare a codurilor QR aplicate pe etichetele produselor omologate.

„In aceasta perioada in care tara noastra detine Presedintia Consiliului Uniunii Europene si cand se pune accent din ce in ce mai mult pe digitizarea agriculturii, AFIR prezinta versiunea imbunatatita a aplicatiei CPAC, pe care o consider un instrument util pentru promovarea la nivelul Uniunii Europene a producatorilor români. Catalogul Produselor Alimentare Certificate, dezvoltat integral de catre AFIR, ajuta consumatorii sa aleaga produsele alimentare care sunt sigure si autentice, fara intermediari. Mai mult, in cazul in care codul QR este aplicat pe produs, acesta va putea fi scanat, cumparatorul avand imediat la dispozitie toate datele acestuia. Noua versiune a aplicatiei CPAC poate fi utilizata si in sistemul de operare IOS, nu numai in Android”, a precizat la vremea respectivă, directorul general al AFIR, Adrian Chesnoiu.

Aplicatia CPAC a fost lansata in parteneriat cu Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, la inceputul lunii noiembrie 2018 si este rezultatul unei actiuni de voluntariat a departamentului IT din cadrul AFIR. Prin intermediul aplicatiei, Agentia promoveaza si sprijina consumul produselor omologate la nivel national (produse traditionale, montane, cu reteta consacrata) si la nivel european (produse cu denumire de origine protejata – DOP sau cu indicatie geografica protejata – IGP). Aplicatia CPAC este disponibila in Google Play Store si App Store. (sursa: gazetadeagricultura.info, 05 februarie 2019).

MN: Recent, pe un post de televiziune, Adrian Chesnoiu, actualul ministru al Agriculturii, a amintit de Catalogul Produselor Alimentare Certificate și de necesitatea de a-l aduce la zi, în scopul identificării și localizării în timp real a produselor alimentare românești certificate. Îi dorim succes în această inițiativă și rezultate cât mai bune pentru agricultura românească!piese-auto-mangalia.roLeave a Reply