Cartofi țărănești rași cu ceapă, rumeniți la cuptor – Rețeta de Rösti ardelenești

0
1849

Cartofi țărănești rași cu ceapă rumeniți la cuptor – rețeta de Rösti ardelenești. Cum se fac cartofii țărănești la cuptor? Cartofi cruzi rași și prăjiți la tavă. Garnitură de cartofi cu ceapă călită. Rețete cu cartofi. Rețete de post.

Cam așa arată o porție de cartofi țărănești rași (cruzi) și rumeniți la cuptor, la tavă! O nebunie de garnitură sau un fel de post extrem de gustos.

Ideea de bază este rețeta clasică a cartofilor țărănești (fierți) și încălziți în tigaie cu ceapă călită, boia dulce (paprika) și chimen – vezi aici. Merg grozav de bine cu murături de casă și cu cărnuri fierte (rasol) sau fripte.

Sunt mare amatoare de Rösti sau cartofi rași (cruzi) prăjiți direct în tigaie. Este felul național al Elveției și este popular în toată regiunea Alpilor (Austria, Germania, Franța, Italia). Rețeta lor o găsiți aici.

Practic, am combinat cele 2 rețete (Rösti cu cartofi țărănești) și am obținut acești minunați cartofi rași (cruzi) cu ceapă, chimen și boia pe care i-am rumenit la cuptor, la tavă. Am folosit foarte puțin ulei, așa că rețeta nu are calorii prea multe.

Din cantitățile de mai jos rezultă o tavă de 30×25 cm cu cartofi țărănești rași cu ceapă, chimen și paprika. Din ea se taie cam 8 porții (garnitură) sau 4-6 porții dacă e vorba de fel de post, de sine stătător.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/
Cartofi țărănești rași cu ceapă rumeniți la cuptor – rețeta de Rösti ardelenești:
Timp de preparare: 15 minute. Timp de gatire: 40 minute. Timp Total: 55 minute.
Portii: 1 tavă de cartofi țărănești cu ceapă rumeniți la cuptor.
Ingrediente:
  • 1 kg cartofi
  • 2-3 cepe albe sau roșii
  • sare
  • boia dulce (paprika)
  • chimen (opțional)
  • 2 linguri de ulei
  • pătrunjel verde tocat, pentru decor.

Continuarea, pe savoriurbane.com



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply