Premierul Nicolae Ciucă a anunţat scăderea plafonului la energie electrică și gaze și creșterea limitei de consum, de la 1 februarie | Care sunt noile prețuri plafonate | Peste un milion de facturi vor fi refăcute

0
446
carturesti.ro%20

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat că, în ședința coaliției, s-a decis scăderea plafonului la energie electrică și gaz și creșterea limitei de consum, urmând ca aceste măsuri să se aplice de la 1 februarie. 

Am reuşit să ajungem la un acord, astfel încât la energie plafonul să scadă de la 1 leu la 0,8 lei per KW. De asemenea, limita consumului să crească de la 300 de KW la 500 de KW pentru care se calculează acest preţ, practic, reiese o compensare de 0,291 lei per KW, ceea ce va însemna că la consumator se vor percepe 0,68 bani pe KW. Pentru IMM, pentru consumatorii mari, non casnici, va fi plafonat preţul la un leu pe KW.

La gaz, plafonul va scădea de la 0,37 la 0,31 lei pe KW, iar limita de consum pentru cinci luni de zile va creşte de la 1.000 la 1.500 de KW. De asemenea, se va aplica un discount de 40%, de la 33 la 40%, asigurându-se astfel un preţ de 0,221 lei per KW. Pentru IMM-uri, şcoli, spitale, biserici, industria alimentară se va asigura un preţ de 0,37 lei per KW”, a spus Ciucă, la Parlament, informează agerpres.ro.

Citiți articolul integral pe agerpres.ropiese-auto-mangalia.roLeave a Reply