PAVILIONUL MARITIM AL ROMÂNIEI – propunere legislativă reluată de grupul de inițiativă cordonat de Ovidiu Cupșa, director general CERONAV

0
584

O propunere legislativă pe care o promovăm din 2015, a fost reluată de grupul de inițiativă. În 2015, în urma întâlnirii la Londra cu Secretarul General IMO, am constituit și am coordonat un grup de inițiativă, în scopul promovării unei legi a pavilionului maritim comercial românesc.

Grupul a beneficiat de expertiza unor specialiști din CERONAV, ANR, Liga Navală Română, Sindicatul Liber al Navigatorilor, elaborând o propunere legislativă, expunerea de motive și un studiu comparativ privind situația în alte state UE și impactul bugetar. Inițiativa a fost susținută, promovată și coordonată la nivelul Ministerului Transporturilor, prin Direcția Transport Naval, de către secretarul de stat de la acea vreme, Marius Humelnicu, actual senator al României. Între timp, s-au făcut demersuri, la fiecare schimbare de guvern, propunerea legislativă ajungând în atenția tuturor grupurilor parlamentare și fiind susținută în continuare de către specialiștii din MT.

Astăzi (18.01.2022, n.red), am reluat discuțiile pentru identificarea pașilor necesari pentru promovarea unei inițiative legislative pe această temă. Crearea unei flote maritime comerciale sub pavilion românesc poate readuce România în rândul țărilor cu importanță maritimă mondială, poate aduce venituri la bugetul de stat, poate crea locuri de muncă pe mare și la uscat, pensii pentru marinari, posibilitatea de instruire a cadeților și alte avantaje economice. Un demers pentru adoptarea unei legi de importanță majoră pentru sectorul maritim românesc! (Ovidiu Sorin Cupșa).


Mangalia News, 19.01.2022.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply