Corina Crețu: În România sunt aproape o jumătate de milion de IMM-uri care au nevoie de sprijin mult mai consistent, altfel riscă falimentul

0
491

Corina Cretu: ”Acum un an am votat in Parlamentul European Strategia UE pentru sprijinirea întreprinderilor mici și mijlocii. Cele 24 de milioane de IMM-uri (întreprinderi mici și mijlocii) din UE trebuie să beneficieze de o strategie coerentă și unitară pentru relansare economică.

În România sunt aproape o jumătate de milion de IMM-uri care au nevoie de sprijin mult mai consistent, altfel riscă falimentul. Soluția e reprezentată de investițiile pe termen lung.

Parlamentul European solicită autorităților naționale să ofere, pe lângă sprijin financiar, mai multă consiliere IMM-urilor cu privire la opțiunile pe care le au pentru a face față acestei perioade dificile. Foarte vulnerabile în această perioadă au fost întreprinderile din sectorul turistic, precum și din cel cultural și creativ. Tocmai de aceea, Parlamentul European încurajează Comisia să acorde o atenție specială întreprinderilor care funcționează la nivel local, pentru că acestea sunt cele care nu doar generează locuri de muncă, dar conferă și stabilitate economică și socială localității sau regiunii în care funcționează.

Totodată, actuala pandemie a adus cu sine o schimbare fundamentală de logică: e nevoie de investiții în inovare, astfel încât întreprinderile să poată identifica mai ușor oportunitățile în situații de acest fel.

Sper ca noul Guvern al României să înțeleagă nevoia unor investiții majore în acest sector, iar sustenabilitatea, digitalizarea și educația (spre exemplu educație financiară, competențe în achiziții publice, gestionarea creditelor etc.) joacă fiecare un rol fundamental.
Pe lângă această poziție a Parlamentului European, Guvernul României are acum la dispoziție sume considerabile de bani pentru a face aceste investiții, prin Mecanismul de Relansare și Reziliență. Să sperăm că va înțelege imensa responsabilitate (dar și oportunitate) – în interesul tuturor cetățenilor.
O zi bună tuturor și multă sănătate!”

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Mangalia News, 15.12.2021. (sursa: Fb).



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply