Cum păstrezi armonia în familie. Câteva sfaturi pentru o familie perfect funcțională

0
505

Înainte de prieteni, colegi și alte cunoștințe întâlnite contextual de-a lungul vieții, familia reprezintă baza cu adevărat stabilă, pe care putem evolua. O familie perfect funcțională poate fi asociată resurselor necesare să trăim, ajutorului primit atunci când avem nevoie, momentelor memorabile trăite împreună, înțelegerii conceptului de “iubire necondiționată”.

Îți dorești să pui bazele propriei tale familii, alături de jumătatea ta?

Dacă răspunsul este unul afirmativ, venim astăzi alături de tine cu o serie de sfaturi de care să ții cont, atunci când vei avea nevoie, pentru că nimic nu se compară cu o familie unită, pe care să te poți baza și care să îți ofere cele mai frumoase recompense, odată cu trecerea anilor.

Părinții și copiii

Acordă-le celorlalți șansa de a avea propria personalitate.

Părinții joacă un rol important în viața celor mici, oferindu-le cadrul sigur și stabil în care pot crește până la vârsta majoratului. Din pacate, de foarte multe ori, rolul acesta se extinde din zona materială catre cea morală, iar părinții ajung să își asume și responsabilitatea pentru felul de a fi al copiilor.

Dacă îți dorești ca cel mic să capete încredere în genialitatea unei relații părinte-copil, fără a crește cu mentalitatea conform căreia “mama știe mai bine”, îți recomandăm să îi lași libertatea de a-și construi propriul său mod de a vedea lumea. Chiar dacă pare discutabilă o astfel de abordare, oamenii învață din greșeli, iar percepția față de anumite lucruri este pur subiectivă.

 Acceptă părerile tuturor celor din familie, de la mic la mare

Chiar dacă te identifici cu ideea de “cap al familiei”, o astfel de abordare trebuie cântărită cu deosebit de multă responsabilitate, în contextul schimbării de paradigmă din ultimele decenii, privind rolul bărbatului, rolul femeii și rolul copiilor într-un astfel de cerc social.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Cele mai unite familii sunt acelea în cadrul cărora problemele se discută deschis, iar evenimentele frumoase se celebrează împreună. Iar un astfel de cadru poate fi obținut doar dacă le oferi tuturor celor din familia ta șansa de a-și expune deschis părerile. Ideile bune nu sunt întotdeauna ideile tale, chiar dacă ai impresia că anii sunt sinonimi experienței de viață. Așadar, fii un părinte 2.0 și cheamă-i pe toți cei din casă la o sesiune de idei.

„Oamenii mari”

Ține-i departe pe cei mici de problemele “oamenilor mari”

Asta nu înseamnă că dramele ce pot izbucni în sânul unei familii, pe fondul unor topicuri precum banii sau lipsa de incompatibilitate dintre soți, trebuie tratate cu cei mici. Copiii trebuie să crească având în minte ideea că “FAMILIA” și “CASA” reprezintă centrul de echilibru al propriului lor univers.

În caz contrar, certurile, agresiunea fizică în cuplu sau consumul de alcool și substanțe interzise îi pot îndepărta pe copii de ideea de “UNITATE”, mai întâi mental, iar mai târziu, fizic. Ne îndepărtăm de lucrurile pe care le considerăm factori de stres, iar stresorii copilăriei ne vor ține departe de astfel de contexte, chiar și atunci când este vorba despre propria familie.

Vă invităm să citiți articolul integral AICI.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply