MARELE PREMIU la Festivalul de Teatru Tânăr de la Focșani a fost obținut de Trupa ”Calea Ferată” a Colegiului Național de Arte “Regina Maria” din Constanța

0
680

MARELE PREMIU la Festivalul de Teatru Tânăr de la Focșani a fost obținut de Trupa ”Calea Ferată” a Colegiului Național de Arte “Regina Maria” din Constanța.

În perioada 2 – 5 septembrie 2021 a fost organizat, la Focșani, Festivalul de Teatru Tânăr Ora de Teatru de către Asociatia “Protha”, cu sprijinul financiar al Consiliului Județean Vrancea. Elevii Colegiului Național de Arte “Regina Maria”, de la specializarea Arta actorului, au participat cu trupa Calea ferată și au obținut Marele Premiu.

Participarea a fost finalitatea unei conjuncturi fericite. Vara aceasta, din dorința de a recupera ce s-a pierdut în pandemie, 7 elevi de la clasa a X a C, coordonați de profesor Magda Baciu, au inițiat întâlniri săptămânale, într-un cadru non-formal. Și pentru ca munca de laborator să aibă și o altă finalitate decât dezvoltarea personala, au început să se joace pe textul Avioane de hârtie, de Elise Wilke. Astfel s-a născut trupa de teatru care se numește Calea Ferată. Titulatura este surprinzătoare tocmai pentru că nu are nici o legatură cu teatrul și este un nume absurd. Absurdul naște variante de răspuns. Din distribuția spectacolului au făcut parte: Butanche Irina, Ioana Opriș, Ioana Ursu, Matei Rianna, Anca Diaconescu, Barbu Daniel, Constantina Moroianu, trupa înscriindu-se la Festivalul de Teatru Tânăr Ora de Teatru, de la Focșani.

Programul a fost încărcat, pentru că, pe lângă spectacolele din concurs, susținute de 9 trupe din toata țara (Bucuresti, Cluj-Napoca, Brăila, Roman, Fălticeni, Piatra-Neamț, Botoșani, Constanța), copiii au participat și la workshop-urile susținute de profesori universitari de specialitate de la Universitatea de Arte din Târgu Mureș (Daniel Pop- coregrafie, Daniela Lemnaru, Cătălina Mihăilă).

Obținând Marele Premiu, între 14 și 17 septembrie 2021, același spectacol se va juca la Teatrul Bulandra, în cadrul Festivalului ”Ștefan Iordache”. Apreciem performanța elevilor și a doamnei profesoare și îi felicităm pentru experiența avută!


Mangalia News, 13.09.2021. (A transmis prof. Monica Enache, consilier de imagine).

Publicitate https://www.mangalianews.ro/


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply