ALERTĂ InfoCons! 264 tipuri de MĂȘTI NECONFORME, dintre care 40.15% sunt CONTRAFĂCUTE! Sănătatea populației este în siguranță?!

0
557

InfoCons a realizat un studiu cu privire la alertele emise prin Sistemul de alertă rapidă european, cu privire la  numericul măștilor de protecție neconforme. Conform datelor colectate, în prezent sunt 264 tipuri de masti neconforme, date raportate la perioada ianuarie 2020 – august 2021.

Din punct de vedere al țărilor care au emis alertele, situatia este urmatoarea:
-23.86 % au fost emise de Belgia,
-18.18 % au fost emise de Germania,
-10.61 % au fost emise de Romania.
Situatia integrala poate fi vizualizata AICI. 

Din punct de vedere al tarii de provenienta a mastilor neconforme ce au facut obiectul acestor alerte, situatia este urmatoarea:
-85.6 % Republica Populara Chineza,
-6.82% necunoscuta,
-3.79 % Turcia. Situatia integrala poate fi vizualizata AICI.
Totodata, conform datelor colectate 40.15 % din mastile ce au facut obiectul acestor alerte sunt contrafacute. Studiul integral poate fi vizualizat AICI.

Atentie la achizitionarea măștilor! Informatii utile pentru consumatori!
”Chiar dacă trecem printr-o perioadă mai dificilă, trebuie să fim atenți de unde, ce și cum cumpărăm. Dacă nu suntem atenți la informațiile de pe etichetă, uneori produsele achiziționate ne pot pune în pericol sănătatea! Citiți informațiile de pe etichetă, termenul de valabilitate, modalitatea de depozitare, modul de utilizare, grupele de vârstă pentru care se poate utiliza produsul! Păstrați bonul fiscal, dacă va fi nevoie să depuneți o reclamație! Ia atitudine! InfoCons este alături de tine, 0219615!”

Sorin Mierlea, președinte InfoCons.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.


Mangalia News, 08.09.2021.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply