LAGUNA SINGURĂTĂŢII – Lucian Ciuchiță

0
652
farmec.ro%20-%20Livr%u0103m%20frumuse%u021Be%21

LAGUNA SINGURĂTĂŢII – Lucian Ciuchiță.

N–am avut timp să răstorn lumea, să–i limitez mişcarea haotică şi intempestivă, s–o pun pe–o linie de plutire deasupra apelor învolburate şi nesigure.

Am avut vreme doar pentru mine, să pot gusta doar amăreala fructelor necoapte şi meschin împărţite între suişuri şi coborâşuri, am rămas pe loc într–o formă iniţială de mişcare stopată de greutatea timpului pierdut.

Mi–am dorit să înving gravitaţia şi munţii de praf stelar, să–i lansez pe orbita vieţii şi a întâlnirii efemere cu picătura de antimaterie, în focuri de artificii împânzite pe cer să–mi lumineze calea spre nemurire şi înţelegere.

Sunt un imperfect în mişcări, dar echilibrat în dorinţe şi idealuri, nu–mi doresc decât să înţelegem ce este cu noi şi ce ne face diferiţi în expansiunea Universului.

Ai vrea să priveşti prin ochii unui copil cum apune Soarele?
Cuvintele au sensuri, iar sensul îmbracă o formă simbolică de exprimare şi înmagazinare a cunoştinţelor pe care le întâlneşti la tot pasul.

Ce ne face mai diferiţi sau mai fericiţi?
Răspunsul este complex ca şi ambiguitatea scrisului în sine, îl înţelegi în funcţie de asiduitatea formării tale ca individ cu personalitate marcantă şi nivel ridicat de conştiinţă!
Suntem copiii destinului sau fatalitatea nu are decât rolul de a ne face să ne lamentăm cu o oarecare detaşare şi cu o laşitate prea uşor acceptată?

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Ce este mai uşor şi mai liniştitor, să crezi în ceva sau să înţelegi de ce nu poţi să crezi? Ideile apar şi dispar cu viteză cosmică, revin în atenţie în funcţie de importanţa momentului care trebuie marcat în conştiinţa colectivă. Cine dictează ce este bine pentru mine şi de ce nu sunt ascultat când pot să aleg între „bine” şi „mai bine”?

Teoria răului mai mic îmi dă fiori, suntem atât de lipsiţi de imaginaţie încât acceptăm orice, fără să realizăm că ucidem progresul şi libertatea de exprimare!

Când te închizi în tine, ideile se „coc” şi simţi cum erup într–un alt plan al existenţei, ele pleacă obosite de melancolia ta şi se strecoară în oceanul tăcerii şi al meditării.

Lucian Ciuchiţă, martie 2021, București.

”Excelentă imagine…! Parafrazând titlul unui film celebru (realizat după un roman celebru) am putea da un titlu simplu, dar sugestiv: “Romancierul şi marea”. (Ioan Iacob).

MN: Jurnalist, poet, romancier, filosof și scenarist român redutabil, Lucian Ciuchiță este prezent și în paginile cotidianului online Mangalia News. Volumele ce poartă semnătura maestrului Lucian Ciuchiță pot fi procurate și de AICI.


Mangalia News, 19.03.2021.piese-auto-mangalia.roLeave a Reply