Citadela Scriitorilor, cu Lucian Ciuchiță – invitată OTILIA SÂRBU, ambasador cultural [VIDEO]

0
1136

„Iniţiere în splendoare” literară…

Otilia Sîrbu este cunoscută publicului prin numeroase volume publicate: ”Petru Dumitriu”, (volum apărut în urma finalizării tezei de doctorat), ”Literatura română, ca pat al lui Procust”, ”Imagologia regăsită”, ”Inițierea în splendoare” (scrisă și ca piesă de teatru), ”Omul și mitul în secolul 21” și cel mai recent volum: ”Dumnezeirea între așa și altfel. Antropologie cuantică”.

“Ca ambasador cultural, scriitoarea Otilia Sîrbu, profesor la Universitatea Hyperion din Bucureşti, si-a lansat la Praga cartea Omul şi mitul în secolul 21, apărută la Editura Universitară. Autoarea conturează, între coperţile acestui volum, statutul omului în secolul al XXI-lea nu doar din perspectivă antropologică, ci prin prisma unor multiple abordări. Pornind de la modele arhetipale şi sinele la nivelurile de conştiinţă care conferă unicitate fiecărei fiinţe din Univers, Otilia Sîrbu construieşte un puzzle al identităţii omului, identificând toate etapele acesteia de-a lungul istoriei, o istorie ce ne pare astfel captivă în secolul actual. Evenimentul literar se constituie într-o foarte bună oportunitate de a stimula interesul publicului autohton pentru literatura română, de a promova o imagine pozitivă a ţării noastre, Otilia Sîrbu fiind o promotoare a culturii române peste hotare, dar şi de a aduce împreună diaspora într-un sentiment comun de apartenenţă la una dintre valorile fundamentale care ne definesc ca naţionalitate: Cultura scrisă”. RUMUNSKY KULTURNI INSTITUT.

MN: Celelalte emisiuni realizate de maestrul Lucian Ciuchiță, sub genericul ”Citadela scriitorilor”, pot fi vizualizate AICI.

MN: Jurnalist, poet, romancier, filosof și scenarist român redutabil, Lucian Ciuchiță este prezent și în paginile cotidianului online Mangalia News. Volumele ce poartă semnătura maestrului Lucian Ciuchiță pot fi procurate și de AICI.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Mangala News, 30. 04.2021.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply