Pandemia sufocă economia României | Prognoză sumbră, sau analiști exigenți? Medika TV Special [VIDEO]

0
440
farmec.ro%20-%20Livr%u0103m%20frumuse%u021Be%21

Pandemia sufocă economia României – Prognoză sumbră, sau analiști exigenți? – Medika TV Special, Joi, 25.03.2021.

Dincolo de problemele sistemului medical, pandemia de COVID-19 are urmări dramatice și asupra sectorului economic. Situația ar putea fi redresată dacă guvernanții și-ar face temele corespunzător, sunt de părere specialiștii în economie.

Dana Chera, moderatorul emisiunii „Medika Special”, a încercat în ediția de joi să descopere dacă într-adevăr măsurile sanitare mai dure pe care autoritățile evită să și le asume ar putea avea efecte negative asupra economiei naționale. Doi dintre invitații emisiunii au explicat că dezastrul economic din România nu are însă legătură cu pandemia.

Problema este simplificată la următorul aspect: pe teritoriul actual al României, numai statistica zice că e o economie. Pe teritoriul actual al României există două economii: una aparținând capitalului străin și una aparținând capitalului românesc. Ansamblul acesta statistic este jumătate – jumătate. Capitalul străin deține 53%. Problema este că cele două economii nu au legătură una cu alta. Economia străină lucrează pentru economiile din care provine, se aprovizionează din rețelele lor internaționale, nu are nicio legătură cu economia românească. Aceste două economii au sarcini diferite. Economia românească trebuie să susțină întreaga activitate din România, însă economia românească este șubredă și nu poate face asta”, a precizat prof. Ilie Șerbănescu, analist economic, în cadrul emisiunii de la Medika TV. (Urmăriți Video, de la h. 1:03:30 – 2:02:46).

Continuarea, pe MEDIKA.RO.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/


piese-auto-mangalia.roLeave a Reply