Arca TV – “De la Zero”, episodul 2, cu Ion Petrinca din Las Vegas, zis și Bădia. Amfitrioni: Mihai Mateiași și Sorin Olariu [VIDEO]

0
1619

Arca TV – “De la Zero”, episodul 2, cu Ion Petrinca din Las Vegas, zis și Bădia. Amfitrioni: Mihai Mateiași și Sorin Olariu.

Răspundem comentariilor voastre! Primul invitat al emisiunii “De la Zero” este un român care nu a uitat niciodată de unde vine și păstrează cu sfințenie tradițiile, obiceiurile, portul popular și este un virtuos al instrumentelor vechi de suflat. A cântat pe scenele americane, îmbrăcat în șubă, ie și ițari, la tilincă, fluier și caval.

Dar nu a uitat niciodată o noapte rece de noiembrie, când România era încă sub regim comunist și când a trecut fraudulos granița în fosta Yugoslavie. Nu a uitat închisoarea, lagărul de emigranți, drumul până în America și oamenii care l-au ajutat.

Ion Petrinca din Las Vegas, zis și Bădia, ne povestește cum era comunitatea românească din California, cum trebuie să ne ajutăm ca și comunitate și cât de mult contează vorbele bune pe care astăzi, cei pe care i-a ajutat, i le spun.

Nu ratați o poveste de viață, o pagină de istorie a emigrației românești, sâmbătă, 20 martie, la ora 21.00, ora României, cu Mihai Mateiași și Sorin Olariu.

Emisiunea va fi difuzată pe Facebook, la grupul de susținători Arca TV, pe canalul de Youtube al Arca TV, la care vă invităm să vă abonați pentru a primi notificări legate de emisiunile Arca TV și pe website, la https://www.arca.tv.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

MN: Emisiunile Arca TV, televiziunea românilor de pretutindeni, care emite din Houston, Texas, USA, pot fi vizualizate aici: ArcaTVUSA și aici: arcatv.us. Mulțumim realizatorului TV Lucian Blaga. Mangalia News este partener media Arca TV. Alte articole despre Bădia Ion Petrinca, am publicat AICI.


Mangalia News, 20.03.2021.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply