Valentin Tănase: ‘Femeia este Lucrarea de diplomă a lui Dumnezeu la examenul de Estetică’ [Album FOTO]

0
1785

Valentin Tanase: “Femeia este lucrarea de diplomă a lui Dumnezeu la examenul de estetică!” Și nu numai atât. Femeia este jumătatea sensibilă, profundă și dătătoare de viață a dimensiunii umane. La mulți ani, tuturor femeilor, de Ziua lor!

In fiecare an, de 8 Martie, aniversăm “Ziua Internațională a Femeii”. Unii dintre noi o consideră astăzi o sărbătoare de sorginte comunistă si înclină să nu o ia în mod serios in seamă. Adevăarul este, însă, cu totul altul. Pentru prima dată, “Ziua Femeii” a fost sărbătorită la New York la 28 februarie 1909, in amintirea unei greve pentru drepturi egale a sindicatului femeilor americane. Mai tarziu, in anul 1913, la Copenhaga ziua de 8 martie a fost aleasă drept “Ziua Internatională a Femeii”. In anul 1917, Lenin a adoptat ziua de 8 martie ca sarbatoare oficiala in Uniunea Sovietica, aniversare care a fost promovata dupa 1945 in toate tarile socialiste. De aici, impresia ca este o sarbatoare comunista.

Abia In 1977, O.N.U a adoptat, printr-o rezolutie a Adunarii Generale, data de 8 Martie ca “Zi Internatională a Femeii”, pretutindeni in lume. Socialistă sau nu, orice zi in care putem să omagiem “eternul feminin” este binevenită. Cineva spunea inspirat ca “Femeia este Lucrarea de diplomă a lui Dumnezeu la examenul de Estetică”.

Toate mitologiile lumii pornesc de la ideea ca la originea lumii se afla un “Principiu Feminin”. Si Mantuitorul nostru, Iisus s-a nascut din trup de femeie. Cu totii, barbat sau femeie, ne traim primele noua luni din viata in trup de femeie. De aceea, trupul femeii este un adevarat templu si in mod firesc este cel mai frumos subiect al artei si proba maiestriei supreme a fiecarui artist. Nu putem exista fără “femeie”, căci ea este cea care dă viață și sens vieții!

La mulți ani tuturor femeilor, fie că ne sunt bunică, mamă, soție, iubită, soră, fiică, nepoată, verișoară, prietenă, colegă, cunoștință, sau pur și simplu nobilă reprezentantă a “Eternului Feminin”! (Valentin Tănase).

MN: Admirabilele lucrări ale artistului plastic Valentin Tănase, publicate de cotidianul online Mangalia News pot fi vizualizate AICI.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Mangalia News, 8 Martie 2021.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply