Mai cunoscută la Londra decât la București | Mariana Gordan a realizat mozaicul din trei stații de metrou londoneze [VIDEO]

0
1198

farmec.ro
carturesti.ro%20

Mai cunoscută la Londra decât la București. Mariana Gordan a realizat mozaicul din trei stații de metrou londoneze.

Mariana Gordan, o artistă mai faimoasă în Anglia decât la noi. A plecat din România acum 40 de ani. Risca să fie închisă pentru că le făcea portrete turiştilor la mare, iar asta echivala pentru autoriățile comuniste cu o apropiere de englezii imperialiști. Londra a primit-o cu braţele deschise. Cele mai cunoscute lucrări ale ei sunt mozaicurile din trei stații de metrou din metropola londoneză.

Mariana Gordan locuieşte la Londra din 1979, unde pictează, sculptează şi scrie. A revenit în România pentru a ne prezenta cele mai recente lucrări ale ei şi ne-a povestit şi despre cărţile, inspirate din propria viaţă, pe care le-a scris .

Este celebră  mai ales pentru realizarea mozaicului  din  trei mari staţii de metrou londoneze. Englezii au fost cuceriți de forţa ei de muncă şi determinarea de care a dat dovadă.

Expoziţia “Primăvară, primăvară, înăuntru şi afară” conţine peste 40 de lucrări ale artistei, pictură mică şi sculptură mare. VIDEO pe stiri.tvr.ro.

O premieră a acestei expoziții a fost și faptul că lucrările artistei, realizate și aduse de la Londra, au avut  prețurile în lei, dar cu aceeași valoare în lire sterline: 500 de lei la Bucuresti, 500 de lire sterline în Marea Britanie. De ce? Pentru că Mariana Gordan susține că puterea de cumpărare a lirei în Marea Britanie este egală cu puterea de cumpărare a leului în România.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Vă invităm să vizionați și Mariana Gordan aduce noul curent DA-DA, vernisaj:

MN: Articolele publicate de Mangalia News despre activitatea și opera sculptoriței Mariana Gordan, pot fi vizionate AICI.


Mangalia News, 08.03.2021. (sursa: stiri.tvr.ro și YouTube).



piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply