Ilie Matei – “Omul șoselelor”: Stimate domn, băi freză cu gel scump, care ai impresia că munca pe care o faci tu e mai onorantă decât munca pe care o prestez eu, bagă un ochi aici, să-ți fac un rezumat

0
1421

Ilie Matei – “Omul șoselelor”: Aseară am dat un mic interviu pentru un site al unei televiziuni din România, una dintre cele mai cunoscute, dacă pot spune așa… Probabil nu va apărea niciodată, asta deoarece jurnalistul a fost vizibil iritat de răspunsurile mele, ba chiar la un moment dat a avut o răbufnire de genul:

-Domnule Matei, dar nu vi se pare jenant să aveți atâtea pretenții și așteptări de la angajatori, de la Statul Român și de la alte organizații pe care le citați în postările dumneavoastră atât de mediatizate, asta având în vedere că practicați o meserie care nu necesită o pregătire aparte, fiind situată undeva în zona de jos, în ierarhia meseriilor???

Mda, am luat puțină scânteie și l-am intrebat pe om:

-Ce știti dumneavoastră mai exact despre meseria pe care o practic eu și alte câteva zeci de mii de români??

-Păi, nu prea multe, majoritatea informațiilor le am din postările dvs și din grupurile de șoferi online!

-Aha, deci nu v-ați urcat niciodată într-un camion, dar sunteți expert în șoferie transcontinentală, la fel cum și eu sunt redactor șef la revistă, așa-i??

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

In acel moment s-a rupt lanțul de iubire și s-a terminat instant dialogul… Pierderea, sigur nu a fost a mea…

Stimate domn, băi freză cu gel scump, care ai impresia că munca pe care o faci tu e mai onorantă decât munca pe care o prestez eu, bagă un ochi aici, să-ți fac un rezumat:

In primul rând, orice meserie care este practicată în mod cinstit de către oameni, cu studii înalte sau nu, este la fel de plină de onoare pentru el ca individ și o sursă de venit pentru familia acestuia, așa că n-o să-ți permit niciodată să-mi vorbești de sus, atâta timp cât unul ca mine nu îți bagă mana în buzunar, pentru a-și asigura traiul.

In plan secund, vreau să întreb ce știi tu mai exact despre meseria asta și despre oamenii care o practică??

Știi cumva că sunt plecați, în medie, cam 9 luni pe an de lângă famiile lor și, totuși, fac cu dăruire și pasiune un job în care pare că e doar vorba de a ține volanul în mână??
Știi cumva cum este să dormi prin locuri în care hoții gazează si prăduiesc acei oameni, direct în cabinele care le sunt case??
Ai trăit vreodată frica de a nu știi dacă mai ajungi la cei dragi, atunci când depresia și oboseala fac șoseaua să pară subțire cât un fir de ață??
Ai urcat vreun munte plin de zăpadă, cu 24 tone de încărcătură, să vezi hăul de sus si să știi că orice reflex greșit iti poate anula dreptul la viață??
Ai simtit că nu poți dormi de căldura sufocantă din sudul Spaniei si, totuși, trebuie să fii fresh noaptea, pt un traseu de 800 km??
Ai stat vreodată blocat cu zilele, pe marginea unui drum fără utilități??
Ai gătit vreodată în ploaie ??
Ai intrat vreodată, rupt de oboseală, după a 5-a noapte de condus, pe străzi înguste, unde să executi manevre milimetrice??
Ti-au degerat buricele degetelor, cand ai deschis prelata inghețată tun si ai stat 3-4 ore in ger pentru a încărca si asigura o marfă??
Ți-ai vazut familia in poze si pe video, timp de luni de zile??
Esti in stare să conduci măcar un turism 750 km, cu o pauză de 45 min??
Vrei să vorbesti despre noi ca despre niste oameni care fac munca aia pe care tu o vezi ca fiind dezonorantă??
Te invităm, stimate domn, alături de noi, să trăiești experiența vieții tale și apoi să scrii despre ea…

Ăștia ai mei de șosele au mai multă onoare și sânge in instalatie decât mulți care bat din gură despre barbarie si curaj, doar că ei nu fac caz din asta!! Nu blama o întreagă breaslă, pentru că nu știi nimic despre noi și stilul nostru de viață, ăla dezonorant!

Atât timp cat rafturile sunt pline, fabricile au materie primă la timp si viata ta este comodă, prin comenzi online sau dintr-un oarece mall, inseamna că ai noștri de pe șosea, împreună cu echipele din birourile de unde sunt coordonați, și-au făcut treaba cu profesionalism.

Căutați numai greșeli, pentru a da vietii de zi cu zi o notă negativă, dar in spatele oricărei meserii se află oameni, profesioniști pe segmentul lor! Am tot respectul pentru oamenii care își fac meseria un stil de viață, indiferent de natura ei! Fără pasiune pusă în munca ta, “viața e pustiu”!
Cu stimă!
#omulșoselelor
(Puteți prelua de aici material pt. articolul dvs!).

Pe șosele, ne avem doar unii pe ceilalți!

Ilie Matei, “Omul șoselelor”, 6 martie 2021.


Mangalia News, 07.03.2021.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply