MIHAI MATEI, caricaturist – Interviu despre CARICATURĂ și POLITICĂ

0
1051
astratex.ro

MIHAI MATEI, caricaturist – Interviu despre CARICATURĂ și POLITICĂ.

Caricaturi, fototrucaje, situații paradoxale, haz de necaz, satiră socială – de toate acestea și multe altele se ocupă celebrul și ironicul caricaturist Mihai Matei. Desenează de când se știe, iar pasiunea sa pentru grafică s-a transformat în colaborări cu publicații cunoscute. De-a lungul timpului, artistul a publicat aproape 100.000 de caricaturi în foarte multe publicații printre care Scânteia, Cutezătorii, Flacăra, România Liberă sau DC News.

Mihai Matei a acordat un interviu pentru DC News în care a vorbit despre rolul caricaturii și viitorul ei în România, despre libertatea de exprimare și despre legătura dintre caricatură și politică. Artistul ne-a dezvăluit că Traian Băsescu este plin de conținut și savoare atunci când vine vorba să-l înfățișeze într-o caricatură.

DC News: Care este legătura dintre caricatură și politică?

Mihai Matei: Este exact legătura dintre caricatură și realitatea. Caricatura nu face altceva decât să reflecte realitatea ușor deformată. Caricatura nu face decât să redea – sub alte forme – ce se întâmplă în viața politică.

DC News: Aveți 100.000 de caricaturi publicate. Ce înseamnă acest număr pentru dumneavoastră?

Mihai Matei: Sunt 100.000 de încercări de a obține o caricatură nostimă. Sunt 100.000 de încercări nereușite. De ce spun asta? Pentru că nu știu dacă am reușit, dar am încercat.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

DC News: Există vreo persoană sau vreo temă pe care nu ați “abordat-o” în caricatură?

Mihai Matei: Nu. Am încercat să caricaturizez tot ce a ieșit în evidență. Ce nu a existat pentru mine, nu a existat nici pentru caricatura mea.

DC News: S-a supărat vreun politician pe dumneavoastră din cauza caricaturilor?

Citiți continuarea pe dcnews.ro

MN: Caricaturile semnate de umoristul Mihai Matei și publicate de Mangalia News, le puteți viziona AICI.


Mangalia News, 20.02.2021.piese-auto-mangalia.roLeave a Reply