DISCOVER DOBROGEA | Patru rezervații naturale din județul Constanța, spectaculoase și perfecte pentru drumeții

0
2326

4 rezervații naturale din județul Constanța am inclus în acest articol, deoarece merită să fie vizitate. Sunt atât de interesante, încât, de multe ori nici nu merită să faci un drum până la munte pentru a te bucura de natură. Ceea ce ar trebui să știm însă, este faptul că într-o rezervație naturală nu se fac grătare și nu avem voie să rupem plantele, dacă dorim să se bucure de ele și copiii sau nepoții noștri. Într-o arie protejată, putem să ne facem însă drumeții în natură, să respirăm aer curat și să petrecem o zi în liniște, departe de lumea dezlănțuită din orașe.

Rezervații naturale din județul Constanța

Rezervațiile naturale din județul Constanța sunt extrem de atractive, iar iubitorii de natură pot vizita aceste zone protejate, foarte apreciate de specialiștii din România și din alte țări.

Pădurea HagieniEle ne oferă multe elemente turistice și reprezintă un adevărat areal, cu multe specii de plante și cu o bogată faună ornitologică. Sunt multe locuri deosebit de frumoase, care ar putea fi incluse într-un circuit turistic, din care nu lipsesc nici mânăstirile, apreciate de vizitatorii interesați de turismul religios. În județul Constanța sunt 10 rezervații naturale, însă 4 dintre ele sunt pur  și simplu spectaculoase.

Rezervația naturală Gura Dobrogei-Cheile Dobrogei, cea mai impresionantă

Rezervația naturală cea mai reprezentativă din județul Constanța este Gura Dobrogei-Cheile Dobrogei. Cele două arii protejate sunt oarecum legate una de cealaltă și sunt situate în Podișul Dobrogei Centrale, denumit și Podișul Casimcei.

gura-dobrogei-rezervatie-naturala-zona-protejata

” Gura Dobrogei este o arie protejată foarte importantă, de interes național, care are aproximativ 243 de hectare. Ea este situată în județul Constanța și a fost declarată arie protejată în anul 2007. Rezervația este de interes floristic și faunistic, dar mai ales geologic, ea fiind alcătuită din stânci calcaroase foarte vechi, de vârstă jurasică, din cheiuri și maluri de văi și nu în ultimul rând din numeroase peșteri.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

pestera-la-adam-rezervatie-naturala-gura-dobrogei

La Gura Dobrogei sunt mai mult de 10 peșteri, însă două dintre ele sunt mai mari și mai cunoscute. Este vorba de Peștera Gura Dobrogei sau Peștera Liliecilor și Peștera La Adam”, a declarat pentru Discover Dobrogea, conf. univ.dr. la Facultatea de Științe ale Naturii și Științe Agricole din cadrul Universității Ovidius Constanța, Marius Lungu.

gura-dobrogei-pestera-la-adam-rezervatie-naturala

”Probabil, cea mai spectaculoasă rezervație naturală din județul Constanța este cea de la Cheile Dobrogei. Acolo întâlnim o zonă protejată, importantă pentru floră și faună, dar este și o rezervație rupestră. Vizitatorii pot admira pereții calcaroși, erodați de-a lungul timpului, care oferă un peisaj pe alocuri selenar.

cheile-dobrogei-rezervatie-narturala-judetul-constanta

La Cheile Dobrogei avem și specii indigene de arbori, de genul cărpiniței sau liliacului, care au dimensiuni mici și supraviețuiesc în condiții extreme, într-o zonă de stepă foarte aridă. Este unul dintre punctele cu cele mai mici cantități de precipitații din tot județul Constanța”, a declarat pentru Discover Dobrogea, directorul Direcției Silvice din Constanța, Valentin Neagu.

Cheile Dobrogei, cele mai vechi roci din România

Cheile Dobrogei protejează o suprafață de aproximativ 11.000 de hectare și au o altitudine medie de 86 de metri.

cheile-dobrogei-rezervatie-naturala-judetul-constanta

”Este o zonă foarte veche, în care se întâlnesc la tot pasul urmele recifilor jurasici de vârstă paleozoică. Practic, aici au fost găsite primele urme ale dinozaurilor din România, Cheile Dobrogei fiind rocile cele mai vechi din țară.

cheile-dobrogei-rezervatie-naturala-judetul-constanta

Ele sunt săpate pe o lungime de aproape 2 kilometri de pârâul Visterna, un afluent al râului Casimcea, cea mai mare apă curgătoare din spațiul dobrogean.

Citiți neapărat continuarea, pe discoverdobrogea.ro

Autor: Auris Luca, noiembrie 10, 2020.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply