200 de milioane de oameni vor fi nevoiţi să migreze, în anul 2050, din cauza schimbărilor climatice | Astăzi este Ziua Mondială a Ştiinţei pentru Pace şi Dezvoltare

0
840

Locuitorii Pământului sărbătoresc astăzi Ziua Mondială a Ştiinţei pentru Pace şi Dezvoltare. La mulți ani! Dar ce facem pentru ca viitorul să fie confortabil, sigur și durabil?

Ziua Mondială a Ştiinţei pentru Pace şi Dezvoltare este sărbătorită în fiecare an pe 10 noiembrie, data stabilită de UNESCO pentru implicarea opiniei publice în dezbateri pe subiecte ştiinţifice de actualitate. În 2020, anul în care pandemia a demonstrat rolul critic al științei în abordarea provocărilor globale, tema zilei devine Știința pentru și alături de societate.

Evenimentul își propune ca oamenii să fie mai bine informați cu privire la cercetare, descoperiri și prognoze. De asemenea, subliniază rolul pe care oamenii de știință îl joacă în lărgirea înțelegerii noastre asupra planetei remarcabile și fragile pe care o numim acasă și în a face societățile noastre mai durabile.

Încălzirea climei – și consecinţele acesteia asupra Pământului – este una dintre cele mai importante provocări cu care ne confruntăm la nivel global. Oamenii de știință estimează că până în 2050 aproximativ 200 de milioane de oameni vor fi nevoiţi să migreze din cauza schimbărilor climatice!

Din 2018, Ariston Thermo Group sprijină activ cercetările științifice asupra impactului pe care schimbările climatice îl au pentru planetă și societate, prin proiectul Ariston Comfort Challenge. Cercetătorii din Groenlanda au la dispoziție casa Ariston Comfort Zone, o construcție eco și durabilă, unde învelișul exterior a fost proiectat pentru a susține o eficiență energetică ridicată, ce asigură un consum scăzut de energie, menținând, totodată și confortul locuitorilor în cele mai dure condiții meteorologice. Acest adăpost le permite cercetătorilor de la Universitatea din Copenhaga să studieze ecosistemul arctic pe timpul iernii, precum şi consecinţele schimbărilor climatice asupra stratului de gheaţă, a faunei sălbatice şi a oamenilor care trăiesc în regiune.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Continuarea, în stiintasitehnica.com



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply