Școlile din Limanu și 2 Mai sunt pregătite pentru susţinerea orelor de curs în condiţii de maximă siguranţă | Programul de intrare în școală

0
992

Dragi părinţi,

Unitatea noastră este pregătită pentru susţinerea orelor de curs în condiţii de maximă siguranţă. Deoarece sănătatea elevilor şi a cadrelor didactice este pe primul loc, echipa noastră a lucrat intens pentru a construi un mediu sigur şi prietenos pentru elevi iar la iniţiativa şcolii și cu sprijinul Primăriei s-au obţinut dotările necesare adaptării la normele impuse:
– fiecare clasă este dotată cu sistem de predare audio-video;
– fiecare clasă dispune de dispensere pentru dezinfectare;
– dezinfectarea spațiilor școlare se va realiza cu lămpi UV;
– la intrarea în școală există covoare dezinfectante.

Pentru a răspunde la întrebările legate de desfășurarea orelor de curs din noul an școlar, vă aducem la cunoștință următoarele:

– Din dorința de a începe un nou an școlar într-o notă pozitivă, elevii vor primi cutii cu rechizite.

– Clasele din învăţământul gimnazial vor primi luni, 14.09.2020 un orar provizoriu pentru prima săptămână de şcoală. De asemenea, dorim să menţionăm că elevii, cu excepţia preşcolarilor, trebuie să poarte mască în timpul orelor de curs şi în pauze.

Deşi este o situaţie inconfortabilă, avem datoria atât noi cât şi părinţii să le explicăm copiilor importanţa purtării măştii de protecţie.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

– Pentru prevenirea îmbolnăvirii, elevii/preșcolarii vor veni la școală/grădiniță în intervale orare diferite și căile de acces vor fi diferite pentru fiecare clasă/grupă.

– Clasele numeroase vor învăța în serii: la învățământul primar și preșcolar, cele două serii ale unei clase vor veni în intervale orare diferite și se va combina învățarea online cu prezența fizică la cursuri, iar la învățământul gimnazial, cele două serii ale unei clase vor alterna săptămânal învățarea online cu prezența fizică la cursuri.

– Pauzele vor fi separate, astfel încât elevii să nu intre în contact unii cu ceilalți, pentru a limita răspândirea virusului. Personalul didactic și nedidactic va supraveghea circulația elevilor și a cadrelor didactice pentru respectarea distanțării fizice și a tuturor măsurilor, astfel încât să nu existe apropiere între elevi din clase diferite, respectiv cadre didactice și elevi în afara sălilor de clasă.

Actele medicale solicitate la intrarea în colectivitate:

– adeverință de înscriere în colectivitate, eliberată de medicul de familie, sau de medicul colectivității din care provine copilul (pentru fiecare ciclu de învățământ: grupa mică, clasa 0, clasa a V-a);
– dovadă de vaccinare (carnet de vaccinări);
– avizul epidemiologic pentru reintrarea în colectivitate, după o perioadă de absență din colectivitate de cel puțin 3 zile consecutive, sau la plecarea în tabere, vizite de studiu;
după caz, fișa medicală de la unitatea frecventată anterior (în cazul copiilor care au frecventat o unitate cu cabinet medical propriu și se înscriu într-o unitate de învățământ cu cabinet medical școlar.
– adeverință medicală care să ateste faptul că sunt apți pentru a participa la orele de Educație Fizică;

În ceea ce privește triajul epidemiologic, acesta se va efectua conform recomandărilor Ordinului M.S. 5298/;1668/2011 după fiecare vacanță, deci la revenirea în colectivitate iar zilnic se va efectua triajul observațional privind termometrizarea și simptomatologia respiratorie.

Transportul elevilor va fi asigurat din a doua săptămână de şcoală. Până atunci vom avea o situaţie clară cu numărul de elevi care au nevoie de transport.

Este foarte important să rămânem responsabili și să punem pe primul loc bunăstarea și siguranța elevilor. Vă dorim multă sănătate!

PROGRAM INTRARE ÎN ȘCOALĂ, la Școala Gimnazială Nr.1, Limanu și Școala Gimnazială Nr.2, din 2 Mai:

Director,
Prof. Marinela Gela Ivașcu.
Consilier de imagine,
Prof. Marilena Trifan.


Mangalia News, 11.09.2020.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply