Ce-am învățat, lucrând pentru americani

0
892

Există o diferență mare de tot între ceea ce numim noi etica muncii în România (și chiar în Europa) și ceea ce reprezintă acest concept în Statele Unite ale Americii. Sau ma rog, intre companiile de pe cele doua parti ale Atlanticului. E vorba despre principii simple, nu e nimic complicat. Iar aici mai avem inca multe de invatat de la americani.

Asa cum va spuneam si in articolul anterior, acum 5 ani am acceptat o provocare primita de la un bun prieten si am facut o schimbare importanta in cariera. N-am abandonat complet vechea mea profesie de marketer, dar am inceput un nou drum in turism. Am devenit Cruise Director si apoi Tour Director pentru o companie americana care face croaziere pe rauri si tururi cu autocarul prin Europa.

N-am sa va povestesc prea multe despre ceea ce fac, pentru ca nu cred ca asta e important. Am sa va spun insa care au fost provocarile mele si ce a trebuit sa fac pentru a ma acomoda la acest nou job si mai ales intr-o companie americana care are cu totul alte valori decat ceea ce experimentasem anterior. Si de asemenea, veti citi in acest articol si ceea ce am invatat de la americani.

Onestitatea e cel mai important lucru!

In Romania, minciuna este acceptata in multe forme si tolerata de multi angajatori. Forma cea mai intalnita este minciuna prin omisiune. „Nu am mintit, am uitat sa va spun”. La americani insa nu functioneaza asa. Daca minti, esti out! Din fericire pentru mine, nu-mi sta in fire sa mint, asa ca dupa 5 ani sunt inca alaturi de ei. Am invatat insa ca nu e ok sa tolerez minciuna de niciun fel si ca niciun mincinos nu merita a doua sansa, pentru ca va minti din nou si din nou si din nou.

Nimeni nu s-a nascut invatat!

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Oamenii au o capacitate incredibila de a se adapta la orice situatie, am mai spus-o. Trebuie numai sa-si doreasca. Si pentru americani asta e litera de lege. Oricine poate invata si se poate face fata cu succes intr-o cariera noua, daca ii place si depune suficient efort. E doar o chestiune de timp pana devii foarte bun în ceea ce faci, dar si timpul depinde de efortul depus. Si de asemenea, nu poti deveni cu adevarat bun la ceva ce nu-ti face placere sa faci.

Nimic nu e garantat!

Continuarea, AICI.

Scris de Adrian Monoranu, pe 19 august, 2020.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply