‘Temperatura măsurată cu termometrele din supermarketuri nu are valoare medicală. Nu orice febră înseamnă coronavirus’. Explicațiile specialiștilor de la Spitalul Victor Babeș din Timișoara, cel mai performant în lupta cu COVID 19 din România

0
997

TIMISOARA. Medicii de la Spitalul de Boli Infectioase din Timisoara, aflati in prima linie in lupta cu coronavirusul, trag un semnal de alarma si spun ca termometrele digitale folosite in supermarketuri, pentru masurarea temperaturii corporale, nu dau cele mai precise rezultatele, mai ales daca nu sunt folosite corespunzator.

„Ce vreau sa accentuez este ca aceste termometre digitale, intalnite la intrarea in toate supermarketurile, au o valoare de prognostic in anumite limite, in sensul ca valorile de temperatura pot fluctua de la persoana la persoana. Inclusiv daca termometrul este bine calibrat si daca este sau nu lipit de frunte, poate face diferenta. Pe cele pe care le-am cumparat noi scria ca trebuie pozitionate la un centimetru de calota craniana, pe altele scrie ca direct pe frunte. Calitatea de masurare a temperaturii depinde de metoda de masurare, daca este facuta cu termometru digital, cu termometru cu mercur, cu cel de bagat in ureche, cu cel de pus pe frunte. De asta, in functie de ce tip de termometru se utilizeaza, aceste intervale de temperatura trebuie evaluate cu prudenta.

Valorile inregistrate cu aceste termometre la supermarket pot sa fie doar orientative, dar nu sunt de luat in calcul din punct de vedere medical”, a spus pentru opiniatimisoarei.ro medicul Cristian Oancea, managerul Spitalului de Boli Infectioase Victor Babes din Timisoara.

Continuarea, AICI.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply