Cornel Udrea – Onisîm și muierea lui grasă, bălăioară…

0
1024

Cornel Udrea: Nu’ș ce drac’ s-o fost întîmplată, mă, că la muieri-mea, zice Onisîm, de răs-alaltăieri, cum ar veni, știrea asta cu relaxarea, o avut un efegt relaxativ: de atunci să scuzați, o fo prinsă o cufureală, de în tri zile, pă drumu’ spre grupul sanitar de veceu din fundu’ grădinii, o ajutat pămîntul c-on îngrășamînt natural, de-o crescut ierbile și floarile ca la dupe Cernobil, cînd le-o pleznit reactorulul ciala. Zici că-i junglă, mă, te aștepți să iasă vreon dinozaur, ie zo, or un politician cu 3 picioare și cu c**ie, în loc de urechi!

Jeme, mă, acolo înlăuntru de esterior, liric și sfîșietor, de zici că-i Fuego, în zîua lui bună, atuncu cînd s-fo vinită la televizie c-o firhong, perdea, mă, cu steluțe și pitici, furată din casa mumă-sa prin adopție de necesitate pă portativ, Irina, faină muiere și de ispravă, suflet jeneros, că l-o înfiet gratis pă copchilu’ ceala din Turda nemeș.

Mă trag io colo cătă o lature de budă, să nu țîpe cu te miri ce oareșce, în mine, dinlontru și încep a întreba interogativ:

– Spune, tu, mioară, grasă bălăioară, că te c*ci de-asară, ce ai vré acuș, să pui ustupuș?

Ei, sfîntă Luteție, ocrotitoarea privighetorilor cu boli rușinoase și a micilor meseriași din industria prelucrării blănii de șearpe, ce mi-o fo’ dat să aud nu poci reproduce, săraca mama!

M-am distrat bine, pînă ieri, că acolo o șî durnit, sub liliacu-n floare, ce să mai facă drum în casă, ca să aibă de unde vini, fiindcă m-o apucat pă mine pîntecăraia. Șăd cu coatile pă gerunți și mă cuget la existențialismul vieții, ce altceva poți f ace aici, unde ai luat în chirie un spațiu forestier de distanțare socială, mai ales că nici masca nu strică da’ din alte motive de cauză!

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

O aud vinind: îi ora ei de glorie! Mi-o lăsat la ușă, în caz că să gată hîrtia igienistă, tri ciucalăi de porumb și doi săculeți cu măciulii de scaiete. Și on afiș de la campania electorală, ce-o fo pînă acum în grajd, deasupra la ieslea vacii, singura admiratoare a partidului ala: stătea Angyal, așe o cheamă și rumega, cu uăchii ăia bulbuciți, pă afiș, mujea prelung, a chemare electorală de împreunare prin coaliție și iar mai smuljé on șmoci de fîn. Amu’, ciuciu afiș, ciuciu partid, dar nici mie nu-m trăbă: mai bine cu scaieții, macar știi ce-i aia o plăcere violentă de scurtă durată.

MN: Scrierile caricatural-acide ale umoristului clujean Cornel Udrea, publicate de Mangalia News, pot fi re/văzute AICI.


Mangalia News, 11.05.2020.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply