Jurnalul Prefectului de Constanța, George-Sergiu Niculescu. Săptămâna 6-12 aprilie 2020

0
1150

Dragi locuitori ai județului Constanța,

Chiar dacă suntem acaparați de pandemia COVID-19, iar tot ce facem are legătură cu acest subiect, nu putem spune că o săptămână arată ca cealaltă. Suntem puși în fața unor situații noi, pe care, însă, le contracarăm, iar toate eforturile noastre merg într-o singură direcție: să ieșim cu bine din această furtună. Și în vremuri de criză, trebuie să fim statornici și fideli principiilor noastre. În rândurile de mai jos, mai parcurgem împreună un nou capitol din „Jurnalul de Prefect”.

Luni, 6 aprilie:

Am început săptămâna cu întâlniri interne, pentru stabilirea obiectivelor în ceea ce privește activitatea recurentă din Instituția Prefectului. Apoi, am avut o serie de deplasări importante, începând cu centrul de carantinare din Techirghiol, unde am discutat cu reprezentanții Sanatoriului Balnear și am monitorizat operațiunea de transport a persoanelor carantinate, din centru, spre județele lor de domiciliu. Apoi, m-am întâlnit cu conducerea DSP Constanța, pentru a mă asigura că toți pacienții internați cu COVID-19 au parte de tratament adecvat.

Marți, 7 aprilie:

M-am ocupat de mai multe teme importante de ordin intern, după care am plecat spre Băneasa, în sud-vestul județului nostru. Acolo, după cum bine știți, un medic de familie a fost confirmat cu noul coronavirus, așa că am dispus testarea rapidă a tuturor contacților direcți – aproape 80 de persoane. A fost o acțiune amplă de testare în masă, realizată cu ajutorul DSP Constanța și a jandarmilor, care s-a terminat spre seară. Din fericire, niciunul dintre pacienții doctorului de familie nu a fost confirmat cu COVID-19.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Miercuri, 8 aprilie:

După ce m-am ocupat și de unele probleme din județ care nu au legătură cu noul coronavirus, am plecat din nou la Techirghiol, pentru că miercuri a mai plecat o serie de oameni din rândul celor repatriați din Italia. Aceste persoane au terminat și ele cu succes perioada de 14 zile de carantinare, așa că au putut pleca, în siguranță, spre casă. Apoi, am avut o întâlnire cu cei de la Direcția Agricolă Constanța, alături de care am dezbătut o problemă reală a județului – seceta. În acest sens, am discutat concret despre instituirea stării de calamitate. De asemenea, am avut o întâlnire de lucru importantă cu DSP Constanța, ISU „Dobrogea”, Serviciul de Ambulanță Județean, Casa Județeană de Asigurări de Sănătate, referitor la decontarea mai multor servicii conexe, dar și despre operaționalizarea SAJ Constanța.

Joi, 9 aprilie:

Am avut mai multe întâlniri cu colegii din Prefectură, care în toată această perioadă au dat dovadă de profesionalism și care au continuat să-și ducă activitatea mai departe fără cusur. Apoi, am mers pe teren, la stadionul „Portul”, unde am observat că spitalul militar mobil este într-un stadiu avansat, că nu mai este mult până când unitatea va fi gata de lucru. De asemenea, am avut o întâlnire cu inspectorul-șef ISU „Dobrogea”, col. Gheorghe Popa, cu care am discutat despre un protocol cu psihologi, care ar urma să intre în vigoare ca măsură in sprijinul persoanelor izolate sau carantinate.

Vineri, 10 aprilie:

Mi-am aplecat atenția asupra activităților interne, pentru că, așa cum bine știți, în subordinea Instituției Prefectului sunt multe servicii deconcentrate vitale, care lucrează în slujba cetățenilor, indiferent că ne aflăm într-o situație de criză. De asemenea, am monitorizat situația COVID-19 de pe raza județului nostru, care, până în prezent, răspunde cu fermitate împotriva acestei amenințări. E drept, avem un număr de cazuri confirmate deloc de neglijat, dar autoritățile își fac datoria, iar medicii din sistemul sanitar constănțean sunt adevărați profesioniști, lucru remarcat inclusiv de ministrul Nelu Tătaru, cu ocazia vizitei la Constanța.

Sâmbătă, 11 aprilie:

Am fost din nou la stadionul „Portul”, acolo unde m-am întâlnit cu șeful SMFN, Viceamiral dr. Alexandru Mîrșu și cu Comandantul Flotei, Cam.fl. Mihai Panait. I-am felicitat pentru implicare, pentru modul în care militarii au înțeles că trebuie să se implice și i-am asigurat de sprijinul meu necondiționat. Apoi, am primit vizita ministrului Agriculturii, dl. Adrian Oros, sosit în regiune pentru seceta pedologică pregnantă care s-a abătut, inclusiv asupra județului nostru. Concluzia a fost că pagubele vor fi evaluate la nivel local, ulterior în Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, iar fermierii vor primi despăgubiri din partea statului.

Ne aflăm, iată, în pragul celei mai importante sărbători creștine din an. Vremea începe să fie din ce în ce mai frumoasă. Dorul de părinți, copii, bunici, prieteni, este tot mai mare. Atâtea motive să ieșim din case, să fim activi, să ne reluăm obiceiurile. Dar fac apel către toți constănțenii: FIȚI RESPONSABILI! Nu trebuie să relaxăm această luptă, nici măcar o secundă! În fața noastră este o nouă săptămână dificilă, pe care va trebui s-o ducem la capăt cu acțiuni eficiente și cu multă conștientizare. Repet, FIȚI RESPONSABILI!

Nu vă urez nimic mai mult decât sănătate și aveți mare grijă de voi și de cei dragi. În Săptămâna Mare să nu ne pierdem credința și să fim în continuare, optimiști, pentru că vom trece, împreună, de toate încercările! O săptămână cât mai bună, tuturor!
#TotulVaFiBine #AvețiÎncredere

George-Sergiu Niculescu, Prefect de Constanța.

MN: Alte file din ”Jurnalul Prefectului de Constanța”, puteți vizualiza AICI.


Mangalia News, 13.04.2020.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply