Regulamentul care pune pe jar Fundaţiile pentru Tineret. După 30 de ani, statul român vrea să recapete controlul asupra patrimoniului UTC

0
939

Prin Decretul-Lege nr. 150/1990 patrimoniul care a aparţinut UTC a trecut de la stat la fundaţiile judeţene pentru tineret, care urmau să se înfiinţeze în baza aceluiaşi decret. Aceste fundaţii aveau ca scop să administreze patrimoniul primit, în sensul desfăşurării de activităţi pentru tineret.

Ministerul Tineretului şi Sportului (MTS) a publicat pe site, în dezbatere publică, proiectul de hotărâre pentru aprobarea Regulamentului de punere în aplicare a dispoziţiilor Legii nr.146/2002 privind regimul juridic al fundaţiilor judeţene pentru tineret şi a municipiului Bucureşti, cu modificările şi completările ulterioare.

Aceste fundaţii sunt cele care au moştenit o bună parte din patrimoniul fostei Uniuni a Tineretului Comunist (UTC).

„Elaborarea acestui regulament a fost una dintre provocările pe care mi le-am asumat la preluarea mandatului de ministru şi reprezintă intrarea în normalitate şi punerea în aplicare a unei obligaţii legale pe care Ministerul Tineretului şi Sportului, împreună cu Ministerul Administraţiei, o aveau încă din anul 2002. Acest regulament va asigura, practic, reorganizarea activităţii fundaţiilor menţionate, în acord cu prevederile legii cadru”, a declarat pentru „Adevărul”, Ionuţ Stroe, ministrul Tineretului şi Sportului.

Citește mai mult pe adevarul.ro/locale/constanta. Autor: Călin Gavrilaș.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Propunerile / opiniile / sugestiile celor interesaţi pot fi transmise prin email, la Ministerul Tineretului și Sportului: [email protected]


DOCUMENTE, aici:

ANUNȚ Ministerul Tineretului si Sportului

HG-Regulament-fundatii

Nota-de-fundamentare

Regulament.

(sursa: mts.ro/proiecte-legislative-in-dezbatere-publica).


Mangalia News, 24.03.2020.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply