Jurnalul Prefectului de Constanța, George-Sergiu Niculescu. Săptămâna 16-22 martie 2020

0
938

George-Sergiu Niculescu:
Dragi locuitori ai județului Constanța,

Este lesne de menționat că săptămâna trecută s-a axat în totalitate pe eforturile împotriva răspândirii virusului COVID-19. Nicio zi nu seamănă cu cealaltă, avem în față provocări noi, momente dificile, iar uneori simțim că lupta este cu un dușman extrem de mare și periculos. Dar nu ne lăsăm descurajați și continuăm, împreună, pentru că dorim să ne bucurăm, din nou, de normalitate. Așa cum v-am promis, voi continua „Jurnalul Prefectului de Constanța” și cred că aceste „file” vor sta mărturie că muncim fără încetare pentru a învinge. Vă invit, în rândurile de mai jos, să parcurgem împreună retrospectiva săptămânii trecute.

Luni, 16 martie:

Am pus la punct activitatea internă din Instituția Prefectului, după care m-am concentrat pe activitățile legate de noul coronavirus. Astfel, am avut o întâlnire cu medici de la SCJU Constanța, Spitalul de Boli Infecțioase și Centrul Regional de Transfuzii. Împreună, am discutat despre posibilitatea ca testările să se poată face și în alte centre din județ (de exemplu Cernavodă, Mangalia sau Medigidia), care apoi să fie interpretate la Constanța. Am discutat despre diferite scenarii în care putem intra în viitorul apropiat, despre posibilitatea de a avea disponibile mai multe aparate PCR. Apoi, am avut o întrevedere cu un psiholog apreciat din Constanța, pentru că aportul acestor specialiști poate avea un impact important în această perioadă. În continuare, dorim să găsim o soluție prin care psihologii să fie mai implicați în efortul comun anti-COVID-19. Spre seară, am discutat cu reprezentanții IPJ Constanța, IJJ Constanța, GM „Tomis” Constanța, ISU Dobrogea și Garda de Coastă despre decretul prezidențial de instalare a situației de urgență pe teritoriul României.

Marți, 17 martie:

Am convocat o întâlnire de lucru cu managerul și directorul medical de la SCJU Constanța, la care a participat și șeful UPU Constanța. Monitorizez cu atenție activitatea spitalului județean și modul în care medicii noștri tratează această problematică extrem de complexă. Sunt convins că aportul medicilor și personalului medical va fi din ce în ce mai important. Apoi, am plecat la sediul ISU Dobrogea, unde, alături de inspectorul-șef, am monitorizat situația din județul nostru.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Miercuri, 18 martie:

Am început ziua cu o serie de activități interne care nu sufereau amânare, după care am avut o intervenție în direct la Radio SKY FM, pe tema coronavirus. Apoi, am participat la o videoconferință condusă de Ministerul Afacerilor Interne, iar spre seară am plecat din nou la ISU Dobrogea. Consider că prezența mea acolo, alături de oamenii bravi din Inspectoratul pentru Situații de Urgență, este benefică, iar aportul fiecăruia dintre noi este binevenit.

Joi, 19 martie:

Am avut întâlniri cu colegii din Prefectură, pe care îi sprijin în toate activitățile lor. Apoi, am participat la o ședință cu Președintele României, dl. Klaus Iohannis și cu miniștrii din Cabinetul Orban. Președintele a scos în evidență că putem ieși din această perioadă, dacă ne facem toți treaba „ca la carte”. Apoi, am mers din nou la ISU Dobrogea. Volumul de muncă de acolo este unul imens în această perioadă. Gândiți-vă, doar, că pe lângă toate apelurile și acțiunile aflate în strânsă legătură cu noul coronavirus, sunt și urgențele cu care se confruntă zi de zi: accidente, incendii, salvări.

Vineri, 20 martie:

Am purtat discuții cu cei de la DSP Constanța, despre conversia temporară a Spitalului de Pneumoftiziologie Palazu Mare într-un spital auxiliar de infecțioase, care poate primi pacienți în ipoteza în care capacitatea Spitalului Clinic de Boli Infecțioase va fi depășită. Apoi, am participat într-o emisiune în direct la Radio SKY FM, unde am povestit cât de grea este lupta împotriva COVID-19, dar și cât de mult ne dorim să scăpăm de această amenințare. Apoi, am plecat direct la AIMK Constanța, unde am verificat corturile de triaj epidemiologic instalate pentru sosirea celor două aeronave care au adus 225 de români din Italia. Am încheiat cu convocarea CJSU, în care am discutat despre acest transport umanitar, atât de blamat de câțiva, dar înțeles și acceptat de mulți constănțeni.

Sâmbătă, 21 martie:

Am fost de dimineață la aeroport, în așteptarea celor două avioane cu români repatriați din Italia. ROMÂNI, nu italo-români cum s-au hazardat unii să-i numească, fără să aibă nici cea mai mică informație despre oamenii care au ajuns din Peninsulă. Acești OAMENI au fost duși direct în CARANTINĂ, adică într-un mediu controlat, păzit de Jandarmerie, ca să demontez toate teoriile care susțin că aceștia umblă nestingheriți pe străzile Constanței. În timp ce românii repatriați erau împărțiți în camere, am discutat și cu reprezentanții presei, cărora le mulțumesc că au transmis realitatea și au clarificat cele scrise mai sus și anume că toată operațiunea a fost realizată controlat, iar oamenii întorși din țară sunt oameni de bună-credință. Spre seară, m-am întors în sediul ISU Dobrogea.

Duminică, 22 martie:

Aproape toată ziua am petrecut-o în sediul ISU, a doua casă în această perioadă, dar nu după locuința mea, ci după biroul din sediul Prefecturii. Este datoria mea să mă asigur că, la nivelul județului Constanța, această luptă împotriva COVID-19 este dusă cu responsabilitate. Mesajele neconstructive, ca să nu le spun altfel, intră în portofoliul liderilor din alte instituții de reprezentare județeană.

Rămâneți în casă, munciți de acasă, citiți, reflectați, faceți ce doriți, dar vă rog, încă o dată, stați acasă! Știu că este greu, este neobișnuit, iar mulți dintre voi sunteți persoane active, implicate și pline de energie. Cu cât învingem acest virus mai repede, cu atât vă veți putea întoarce mai repede la stilul vostru de viață. Respectați recomandările și, mai important, respectați-i pe cei care sunt în prima linie și fac toate eforturile pentru remedierea situației!

Aveți grijă de voi și de cei dragi vouă! O săptămână cât mai bună și multă sănătate! #TotulVaFiBine

MN: Alte file din ”Jurnalul Prefectului de Constanța”, puteți vizualiza AICI.


Mangalia News, 24.03.2020.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply