Lucian Ciuchiță – De “Valentine’s Day”…

0
886

De “Valentine’s Day”, poate acordați puțină atenție și acestor ființe nevinovate, nu doar îmbuibaților, “îndrăgostiților” de lux și amatorilor de iubiri pe bani…

Astăzi este o zi cu o anumită rezonanţă în lumea americană, a celor iubitori de coca–cola şi hot dog, este o sărbătoare în stilul lor comercial, care se întinde ca o ciumă bubonică pe toate continentele!

De peste ocean, din Americi (descoperite, fără vină de vikingi, Cristofor Columb şi Amerigo Vespucci), până în insule mai mari sau mai mici (Marea Britanie, American Virgin Island, Puerto Rico etc) şi în lungul drum al mătăsii cu cireşi înfloriţi, până în ţara diavolului tazmanian, cu oprire şi pe la hobiţi, toată populaţia lipsită de imaginatie împrumută o sărbătoare delirantă!

Iubitei vieţii tale, numai în acestă zi poţi să–i demonstrezi dragostea?

Ziua Îndrăgostiţilor! Ei, şi?

Astăzi, numai în America, se cheltuiesc 4 miliarde $ cu această ocazie, şi, chiar dacă în „restul” lumii nu s–au făcut statistici, sigur vorbim de sume imense. Parcă îi văd cum trudesc în magazine în căutarea unui cadou, musai cu o inimioară roşie!

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Trebuie, în această zi, să–mi scot neapărat iubita la un restaurant…, să–i cumpăr un colier…, să–i…

Da, am de unde alege, sunt magazinele pline de căutători ai iubirii de o zi!

Dar, o floare, într–o zi obişnuită, nu are valoare?

O declaraţie de iubire într–o „banală” dimineaţă nu poate să influenţeze starea de spirit a amândurora?

Bineînţeles, am să fiu catalogat ca misogin şi cu simţurile sentimentelor atrofiate de lipsa unei înţelegeri nevinovate.

Glumesc! Este doar un studiu de caz.

Apropo, nici Dragobetele nu este o sărbătoare inventată de noi, deşi are o oarecare vechime, cam de 180 de ani.

E recunoscută cvasi oficial a fi Ziua Îndrăgostiţilor la români, dar nu se bucură de atâta popularitate ca Valentine’s day. Da, este vorba de marketing, am înţeles!

N–am înţeles însă ce se întâmplă mâine, după ziua de azi!

Cu ce te mai faci remarcat în ochii iubitei, că banii „n–aduce fericirea şi e tot mai puţini” – în limbajul celor de la “Las Fierbinti” – serialul grotesc urmărit de 3 milioane de… !?

Lucian Ciuchiță, 14 februarie 2020.


Mangalia News, 14.02.2020.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply