Măsuri de prevenire a răspândirii gripei, la Spitalul Municipal din Mangalia

0
984

Pentru prevenirea îmbolnăvirilor de gripă, la nivelul Spitalului Municipal Mangalia, s-a luat decizia limitării accesului vizitatorilor în unitatea sanitară și s-au instituit măsuri igienico-sanitare suplimentare. Reprezentanții spitalului anunță că orarul de vizită a pacienților s-a redus la maximum, ca urmare a deciziilor Direcțiilor de Sănătate Publică de a respecta cu strictețe măsurile ce se impun a fi luate pentru a preveni răspândirea virusului gripal în unitatea medicală.

Astfel, accesul vizitatorilor în spital este permis zilnic, doar în intervalul orar 16:00 – 18:00. Între aceste ore pacienții pot fi vizitați doar de o singură persoană, dar nu mai mult de o oră.

Alte măsuri igienico-sanitare deja implementate constau în montarea pe fiecare secție atât la intrare, cât și la ieșire, a recipientelor cu dezinfectant, care va fi folosit de vizitatori. Aceștia vor intra în spital doar cu echipament de protecție, pus la dispoziție, gratuit, de către personalul instituției.

În prezent, la Spitalul Mangalia, nu sunt înregistrate cazuri de gripă, ci doar viroze respiratorii specifice sezonului rece. Reprezentanții spitalului mai spun că toate aceste măsuri de prevenire a îmbolnăvirilor de gripă vor fi ridicate în momentul în care numai există riscul răspândirii virusului gripal.


Mangalia News, 30.01.2020.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply