Două medicamente folosite de toți românii ar putea cauza apariția cancerului. Ce pastile au fost deja retrase din farmacii

0
953

Agenția Națională a Medicamentului raportează periodic retragerea de pe piață a unor medicamente. În ultimele zile s-a vorbit despre retragerea remediilor care conțin ranitidină, iar acum au apărut unele clarificări în privința paracetamolului. Motivul: risc potențial cancerigen.

Două medicamente folosite de toți românii ar putea cauza apariția cancerului

Sute de medicamente au fost oprite de la vânzare în ultimii ani în România. Cea mai recentă decizie vizează unul dintre cele mai folosite tratamente pentru diferite afecțiuni digestive: ranitidina. De altfel, Agenția Națională a Medicamentului raportează periodic retragerea de pe piață a unor medicamente, din 2014 și până la finalul anului 2019 fiind scoase din folosință aproximativ 100 de tratamente.

Cele mai frecvente motive sunt unele incidente în timpul procesului de fabricație ce duc la neconformități din punct de vedere calitativ. Recent s-a vorbit despre retragerea ranitidinei, iar acum au apărut clarificări în privința paracetamolului. Cel mai folosit analgezic din lume ar putea fi declarat cancerigen în California.

Părerile sunt împărțite

Până în prezent, au fost efectuate peste 130 de studii, unele au identificat o legătură între aceste medicamente și apariția cancerului, altele nu. Drept urmare, părerile sunt împărțite printre specialiștii de peste ocean. În timp ce unii susțin că o astfel de decizie ar fi pripită, alții spun că paracetamolul poate favoriza apariția cancerului la rinichi sau ficat.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Despre retragerea ranitidinei

Directoratul European pentru Calitatea Medicamentului (EDQM) a suspendat Certificatele de conformitate cu Farmacopeea Europeana (CEP) pentru substanța activă Clorhidrat de ranitidină, din cauza detectării prezenței de impurități nitrozaminice (NDMA), potrivit unui comunicat transmis de Agenția Națională a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale (ANMDMR).

Mai mult, pe playtech.ro



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply