Cornel Udrea – ”Politicienii care spune cîte-o prostie și o televizează musai, părinții știe?”

0
1020

Mă întreb interogativ și sub formă pașnică, fără “ba pea măti”, sau “direct pă bunătamare!”, ”politicienii care spune cîte o prostie și o televizează musai, părinții știe?” Nu de alta, dar săracii oameni au vecini, gard în gard, păstă drum, se știu de-un veac de vreme și treabă-i să zică: “Tu, Rodovică, l-am vezut pă ăl mai mic al to, maaare prost! Deie-ți bunul Dumnezeu multă putere, să-nduri!”?

Doamne, de aceea zic, cîți părinți de pesediști, de peneliști, pmp-iști și alți udmr-iști stau prin căși, cu firhongu’ tras și lampa stinsă, ca să crează megieșii că-s la operă, la Brahms și Fuego… păi, treabă-i asta, măi oamini? V-or dat pîne, perină sub cap, cald în sobă, școală, no, cîtă ați putut, ce-ați mai distanțat colé cu partidu’ și voi numa’ bine îi faceți de mîndra minune, da’ mai și băgați țara asta în de cela puticuț, cu vorba și fapta, că în rest, slabă speranță, minte puțină, gloaba voinică, mîncă muult și bese lung…

No, or înțăles ei că munca nu v-o plăcut, batăr cantori să fi ajunsă la beserica mare din oraș, da’ nici chiar așe: Cum deșchideți fonatoru’, cum iese cucu și să cacă în zupă!

Cornel Udrea, ianuarie 2020.

MN: Avem bucuria de a publica din scrierile caricatural-acide ale umoristului clujean Cornel Udrea și vă invităm, dragi prieteni, să le (re)vedeți AICI.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Mangalia News, 19.01.2020.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply