FATA DIN VIS – Povești din interiorul nostru – Dana Fodor Mateescu

0
850

DANA FODOR MATEESCU: ”Poveștile mele sunt vii și mă scot din minți. Mă rod pe dinăuntru. Le cert și le iubesc, le mângâi, apoi le gonesc, le ucid și le readuc la viață. Sunt ale mele. Uneori, mă îmbracă de sus până jos, mi se prind în păr, la gât și pe fiecare deget. Eu însămi sunt o poveste”.

Mi-e dor de ea mereu, ca de iubire. Când nu pot să dorm, îmi amintesc de valuri, de mângâieri, de săruturile timide, buze arse de soare, de nisipul ca o piele de om iubit și de scoicile care mă tăiau până la sânge. Și somnul vine rapid, pătimaș ca un amant nemernic și prea plin de dragoste…

O iubesc în toate anotimpurile. O râvnesc și luni și joi. Am vorbit cu ea și iarna, când stabilopozii erau glazurați cu gheață sărată. I-am simțit vânturile iuți, primăvara, furia, urletele, gemetele, am dormit pe plaja ei, în august, când totul se poate…

Am dormit? Nu! Clănțănit poate, că era un frig de crăpau meduzele. Dar eram tânără, ca și ea, nebună, rea și inconștientă.

Stelele mă înghițeau, flămânde, îmi venea să plâng de bucurie, îmi era și frig și cald și sete, eram sărată și iubită, iar Paul Ciuci de la Compact cânta de zor „Fata din vis”, la Teatrul de vară din Costinești. Eu eram fata din vis! Toate fetele din Costinești erau fete din vis…

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

După atâția ani, o privesc în ochi. Suntem doar noi două. Ea e la fel: tânără, aprigă, superbă, când veselă, când tristă, când verde, când neagră, niciodată liniștită, e doar o aparență. Eu m-am schimbat. Mult. Ea se uită în mine parșiv și râde. Știe tot, nu poate fi mințită. Aude și vede tot ceea ce vreau să ascund, să astup, să opresc, să sufoc.

O aud: „De ce? Muchinuțo, de ce?”

Nu-s valuri, sunt vorbe. Nu-i răspund. Cu milioane de degete mă cuprinde, se face că mă sugrumă, dar nu…, doar mă sperie, mă lovește, mă sărută, mă miroase, apoi îmi dă drumul. Pleacă, vine, pleacă vine. Și e întotdeauna acolo. Îmi știe toate secretele.

Marea mea. Sunt fata din vis. Doi pescăruși râd deasupra noastră ca de o glumă bună: Hahahahahahah!

Dana Fodor Mateescu, noiembrie 2018, în revistatreispe.


MNArticolele semnate de Dana Fodor Mateescu și publicate de cotidianul online Mangalia News, pot fi citite AICI. Merită! 😀 În același timp, vă invităm să vizitați și colecțiile de artă populară de pe Artizanescu.ro și să comandați obiectele de artizanat preferate. Artizanescu.ro respectă tradițiile românești!


Mangalia News, 05.12.2019.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply