Fiscul are dreptul să te amendeze, dacă nu-i dai informații despre alți contribuabili cu care ai contractat

0
935

farmec.ro
carturesti.ro%20

Fiscul are dreptul să îți ceară informații în legătură cu alte persoane/firme cu care ai contractat, în scopul clarificării situațiilor fiscale ale acestora din urmă. Potrivit legislației fiscale de la noi, se pot face astfel de solicitări, în scris, cărora ești obligat să le răspunzi, în măsura în care știi să oferi informațiile respective, dacă nu vrei să primești o amendă substanțială. Declararea în fals, desigur, iese din discuție.

Cum să te pregătești și să treci cu succes de controlul fiscal

Pentru a putea preveni efectele de cele mai multe ori negative ale unui control fiscal și/sau pentru a le contracara, este necesară o analiză și o pregătire permanentă, o gestionare a activității financiar-contabile pentru a răspunde astfel cerințelor controlului în cauză. Pentru a ști asta, trebuie să cunoaștem metodele și procedeele de control, obiectivele, natura investigațiilor pe care le gestionează inspectorii și, „înarmați” cu ele, putem trece la „contraatac”, adică ne putem pregăti și face față cu succes controlului fiscal. Cursul de față are menirea de a răspunde acestor cerințe, de a putea fi pregătiți și trece cu succes prin orice formă de control fiscal.
 
Situația fiscală a altui român nu are de ce să fie problema ta, te gândești. Ce-ți pasă ție dacă își plătește sau nu taxele și impozitele la stat? Corect, însă există o mică discuție ce se poate face pentru situațiile în care tu ești cel care le furnizează banii celor care sunt certați cu Fiscul.

Cei de la Profit.ro scriu că, în Argeș, Fiscul a trimis acasă unui contribuabil (persoană fizică, nu firmă) o hârtie prin care îi cere informații în legătură cu alți contribuabili, cu care a contractat cu ocazia nunții sale (formație muzicală, fotograf etc.). Scopul Fiscului? Să ajungă la cei care prestează la astfel de evenimente (și nu numai) și nu-și fiscalizează veniturile. Fiscul nu e interesat de cel căruia i-a trimis hârtia acasă, ci de cei cărora le-a dat bani pentru serviciile prestate la nunta sa. În acest sens, îi dă contribuabilului o declarație pe care acesta trebuie să o completeze cu informațiile pe care le are despre cei în legătură cu care e întrebat (nume, numere de telefon, locații și orice alte date pe care le cunoaște).

V-ați putea întreba în ce bază face organul fiscal o astfel de solicitare? 

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Citiți continuarea AICI.



piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply