A 30-a promoţie de absolvenţi se alătură familiei Poliţiei de Frontieră. Cine este șeful de promoție [galerie FOTO]

0
1246

farmec.ro

Vineri, 29 noiembrie 2019, începând cu ora 11.00, la statuia ostașului român din Parcul 1 Decembrie, în municipiul Oradea, a avut loc festivitatea de avansare la primul grad profesional a „Promoţiei de agenţi de poliţie de frontieră, 29 noiembrie 2019” a Şcolii de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră „AVRAM IANCU” Oradea.

Festivitatea s-a desfășurat în prezența adjunctului inspectorului general al Poliţiei de Frontieră Române, chestor-principal de poliţie Liviu Bute, a prefectului județului Bihor, domnul Ioan Mihaiu și a mai multor oficialităţi locale.

De asemenea, la eveniment au mai fost prezenţi şefi şi comandanţi ai structurilor M.A.I. şi M.Ap.N. din Garnizoana Oradea, delegaţii din cadrul Inspectoratului General al Poliției de Frontieră din R. Moldova, Școlii Vocaționale de Poliție din Miskolc – Ungaria, Școlii Medii de Ordine Publică din Szeged – Ungaria, Centrului de Pregătire a Poliției din Belgrad – Serbia, reprezentanţi mass-media, înalte feţe bisericeşti şi nu în ultimul rând părinţii, rudele şi prietenii absolvenţilor, sosiţi din toate colţurile ţării.

Cu această ocazie, ministrul afacerilor interne, domnul Marcel Vela, a transmis un mesaj de apreciere şi încurajare a tinerilor absolvenţi:

„Meseria pe care tinerii absolvenți de astăzi au ales-o se face din pasiune și cu pasiune. Este o meserie plină de satisfacții și le doresc să încerce cât mai des sentimentul datoriei împlinite sau bucuria că un om trăiește datorită lor. Îi felicit pe toți absolvenții pentru că au ales să își servească patria și le urez succes în atingerea celor mai înalte performanțe!”

De asemenea, inspectorul general al Poliţiei de Frontieră, chestor general de poliţie Ioan Buda, a transmis prin mesajul domniei sale, cuvinte de apreciere şi încurajare tinerilor absolvenţi:

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

“Este o onoare să îmbraci uniforma Poliției de Frontieră și sunt convins că vă veți face datoria așa cum se cuvine. Am mare încredere în generațiile tinere și, în egală măsură, mari așteptări să își depășească mentorii și să se autodepășească permanent, pe tot parcursul activității profesionale. Cu ocazia absolvirii școlii și înaintării la gradul de agent de poliție, vă felicit și vă spun bun venit în familia Poliției de Frontieră!”

Festivitatea de absolvire a fost condusă de către directorul școlii, comisar-şef de poliţie Ionel Hotnoga, care prin cuvântul său a felicitat tinerii absolvenţi pentru rezultatele bune obţinute la examenul de absolvire și a transmis acestora un mesaj motivațional.

Ziua de 29 noiembrie a fost astfel o zi specială pentru absolvenţi, dar şi pentru personalul şcolii deoarece, după un an de munca se vor bucura de rezultate și îşi vor vedea răsplătite eforturile şi sacrificiile pe care le-au făcut în această perioadă. Impactul şi emoția momentului absolvirii şcolii au fost amplificate de faptul că fiecare dintre absolvenți a avut în public cel puțin o persoană dragă, precum şi de mesajele transmise de cei care au luat cuvântul.

Aceasta este cea de a 30-a promoţie de elevi pe care a dat-o şcoala orădeană și este formată din 279 de elevi, 119  fete și 160 de băieți, iar durata de şcolarizare a fost de un an.

În urma centralizării rezultatelor examenului de absolvire, media generală a promoţiei noiembrie 2019 a fost de 8,70. În cadrul festivităţii de absolvire au fost acordate diplome de merit și plachete aniversare primilor cinci absolvenţi cu rezultate meritorii în cadrul examenului de absolvire, şeful de promoţie fiind recompensat şi cu înscrierea numelui şi prenumelui pe placa de onoare a instituţiei.

Primii trei clasaţi au fost:

Șef de promoţie – agent Stoica Nicoleta –  media 9,65;
Locul 2 – agent Mucica Cristiana –  media 9,60;
Locul 3 – agent Negriță Tănase –  media 9,51.

Absolvenţii au fost repartizaţi, în ordinea mediilor, în cadrul Inspectoratelor Teritoriale ale Poliţiei de Frontieră, la frontiera externă a României și în cadrul structurilor Inspectoratului General pentru Imigrări, ca debutanţi în primele şase luni.

În perioada următoare, chiar începând cu luna ianuarie 2020, în cadrul școlii se va desfășura un nou concurs de admitere pentru ocuparea a 150 de locuri scoase la concurs, iar candidați declarați admiși vor începe cursurile în luna februarie 2020.


Mangalia News, 30.11.2019.piese-auto-mangalia.roLeave a Reply