Ce te-a determinat să devii profesor, îl întreabă profesorul pe elev. “Dumneavoastră!”, a răspuns acesta…

0
2291

Un elev se întâlnește cu profesorul lui. Profesorul este salutat de elev, apoi profesorul îl recunoaste că i-a fost elev. Elevul completează că i-a fost profesor în clasa a treia. Continuând conversația, profesorul îl întreabă ce a făcut în viață, cu ce se ocupă.

– “Sunt profesor, lucrez în sistemul educațional, răspunde elevul.”

– Ce te-a determinat să devii profesor?, îl întreabă profesorul pe elev.

– “Dumneavoastră!”, a răspuns el. “Când am vazut ce impact ati avut asupra mea si cand v-am inteles impactul asupra elevilor, am spus: Asta vreau să devin!”.

– “De ce am avut acest impact asupra ta?”

– “Nu vă aduceti aminte, domnule profesor?”

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

– “In clasa a treia, un coleg a venit cu un ceas pe care il primise cadou de la tatal sau mama lui. Imi trebuia si mie un ceas si mi-a placut, asa ca l-am furat. El v-a spus si dvs ati facut un anunt ca cine a furat ceasul sa-l dea inapoi. As fi vrut sa fac asta, dar nu am avut curajul sa spun, imi era rusine sa vada clasa ce am facut.

Vazand ca nu spune nimeni nimic, dvs ati incuiat usa, ne-ati aliniat si ne-ati anuntat ca ne veti cauta in buzunare si in felul acesta se va gasi ceasul si va fi inapoiat proprietarului de drept.

M-am gandit la ceea ce urmeaza: Ce rusine si ce imagine, sa vada toti ca am furat ceasul… Dar ati completat: As vrea ca toti sa inchideti ochii, cand voi cauta in buzunare. Si asa am facut. Ati ajuns la mine, ati luat ceasul, ati continuat sa cautati in buzunare pana la capatul liniei de elevi, apoi la sfarsit ati inapoiat ceasul, fara sa pomeniti nimic, nici atunci si nici vreodata dupa aceea.

Dumneavoastră mi-ati salvat demnitatea, nu ati facut din mine un stereotip, nu m-ati făcut hoț, furăcios, nu ati pomenit nimic. Si am inteles atunci ce impact ati avut asupra mea si mi-am zis: asta vreau sa devin si eu”.
– “Nu va amintiti domnule profesor”, spuse elevul?
– “Nu.”
– “Dar cum de nu vă amintiti, pentru că este totusi ceva ce ramane imprimat, un furt, o situatie de genul acesta, cel care a facut asta”.
– “Nu-mi amintesc, spuse profesorul, pentru că știu că și eu am închis ochii, atunci când v-am căutat in buzunare”.


Mangalia News, 03.11.2019. (sursa: internet).



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply