Ministerul Energiei: 5.000 de mineri din Valea Jiului vor fi pregătiți ca tehnicieni în sectorul producerii energiei eoliene și a distribuției electricității

0
818

Ministrul Energiei, Anton Anton, a derulat miercuri, 10 iulie 2019, o vizită la parcul eolian Fântânele – Cogealac, operat de Grupul CEZ România.

În cadrul vizitei, ministrul Anton a vorbit despre lansarea proiectului de reconversie profesională a minerilor din Valea Jiului, prin care 5.000 de mineri vor fi pregătiți pentru a deveni angajați în producerea energiei eoliene și a distribuției electricității.

Concret, proiectul vizează crearea unei Academii (Academia de Pregătire și Reconversie profesională pentru Surse Regenerabile și Distribuție a Energiei Electrice) cu puncte de formare la Tg. Jiu și la Craiova.

Practic, în aceste centre vor fi pregătiți circa 500 de tehnicieni pe an, timp de 10 ani.

La aceștia se adaugă și specializarea a 3.000 de specialiști în distribuția energiei electrice. Certificarea minerilor în cadrul Academiei le va permite acestora să lucreze în instalarea, operarea și mentenanța proiectelor regenerabile.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Continuarea, AICI.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply