ANAF: Poprirea electronicã va sprijini contribuabilii aflați în dificultate 

0
1089

carturesti.ro%20
farmec.ro

Ministerul Finanțelor Publice și ANAF propun un nou mecanism pentru automatizarea înființãrii și ridicãrii popririlor bancare de cãtre organele fiscale, în limita sumelor înscrise în actele de executare silitã. 

Astfel, disponibilitãțile banești existente în conturile contribuabililor nu vor fi afectate peste limita sumelor înscrise în adresa de înființare a popririi bancare și, astfel, nu se vor produce sincope în activitatea desfãșuratã de aceștia. 

Ridicarea mãsurilor de executare silitã prin poprire bancarã va fi realizatã cu operativitate, în timp real, având în vedere cã încetarea mãsurii de înființare a popririi bancare se va efectua de la nivelul central al A.N.A.F, pe baza schimbului rapid de informații cu instituțiile de credit. 

Un avantaj considerabil pentru contribuabili îl reprezintã și faptul cã nu mai este necesarã deplasareaacestora la sediul organelor fiscale, în vederea ridicãrii popririlor bancare.         

ANAF și-a propus, de asemenea, scurtarea duratei de comunicare a actelor de executare, inclusiv a celoremise ca urmare a încetãrii mãsurilor de executare silitã, concomitent cu reducerea costurilor de comunicare/operare a actelor de executare silitã.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Ministerul Finanțelor Publice și ANAF au ca prioritate, în relația cu contribuabilii, un amplu proiect care privește simplificarea, debirocratizarea și transparentizarea activitãților de încasare a debitelor acestora. Implementarea sistemului electronic de poprire a conturilor bancare, prin automatizarea înfiinþãrii și ridicãrii popririlor bancare, este una dintre mãsurile adoptate în cadrul acestui proiect. 


Mangalia News, 11.07.2019.piese-auto-mangalia.ro

libris.ro%20
libris.ro%20


Leave a Reply